Ga terug

Bavette Rollade (Oosters)

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Er gaat niets boven de smaak van een bavette. En helemaal niet als je er een Oosterse rollade van maakt.

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Kerntemperatuurmeter
  • Slagerstouw

Ingrediënten

  • 1500 gram Bavette
  • 1 stuk Grilled Flavour ketjap saus
  • 1 stuk Paksoi
  • 1 bakje Taugé
  • 1 bakje Champignons ((plakjes))
  • 2 stuk Lente ui ((ringetjes))
  • Sesamzaadjes
  • Peper & Zout

Instructies 

  • Steek de barbecue aan. Indirecte hitte op 175 graden.
  • De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in.
  • Vouw de bavette open en leg deze op het aanrecht. Hierdoor is de ondergrond mooi gelijk en de bavette ook goed op te rollen.
  • Smeer de bavette in met de ketjap saus.
  • Strooi daarover de sesamzaadjes en de in ringetjes gesneden lente ui.
  • Leg daarna de taugé en de paksoi op de bavette. Zoveel als je wilt, maar zorg dat de bavette nog wel goed op te rollen is.
  • Bestrooi de bavette met peper en zout.
  • Rol de bavette nu stevig op en bind de bavette op met slagerstouw.
Gang: Main Course
Trefwoord: Rundvlees