Ga terug Email Link

Moink Balls

Deze BBQ klassieker is de ultieme borrelhap. Lekkerder dan dit gaat het niet worden.
Porties 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Satéprikkers / Cocktailprikkers
  • Rookhout (chunks)
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 600 gram Rundergehakt
  • 20 plakken Ontbijtspek
  • 45 gram Parmezaanse Kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel Knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml Melk
  • 1 stuk ui (heel fijn gesnipperd)
  • 50 gram Paneermeel
  • 1 stuk ei
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • BBQ Rub
  • BBQ Saus

Instructies

  • Steek de BBQ aan. 120 graden indirecte hitte.
  • Pak een grote kom en doe daarin het gehakt.
  • Doe daar de parmezaanse, ui, paneermeel, ei, Italiaanse kruiden, knoflook en melk bij. Meng alles goed door elkaar.
  • Maak stevige balletjes van het gehakt. Om precies 20 balletjes te krijgen, maak je balletjes van 30 gram.
  • Pak een ovenschool en strooi daarin jouw favoriete BBQ rub. Rol elk balletje door de rub heen.
  • Wikkel om elk balletje een stukje ontbijtspek. Zet dit vast met een satéprikker/cocktailprikker.
  • Steek een paar chunks rookhout tussen de kolen en plaats de moink balls op de BBQ. Een lekbakje is geen overbodige luxe, want het gaat lekken!
  • Laat de moink balls garen tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit duurt ongeveer een uur. Nadat de 60 graden is bereikt smeer je de moink balls rondom in met BBQ saus.
  • Is de 70 graden kern temperatuur bereikt? Dan zijn ze klaar. Eet smakelijk!
Gang: Borrelhapje