Ga terug

Plukbrood op de BBQ

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Met een basis als Turksbrood kun je bijna alles als topping gebruiken. Dit zijn de smaken van Italiƫ, waar wij erg van houden.

Equipment

  • BBQ met deksel

Ingrediƫnten

  • 1 ongesneden Turksbrood
  • 1 bol Buffelmozzarella
  • 1 kleine Rode ui (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels Pesto
  • 2 eetlepels Kruidenboter
  • 1 zakje Strooikaas (jong belegen)
  • 6 plakjes Salami met Truffel
  • 6 plakjes Parmaham
  • 1/5 Spaanse peper (fijn gesneden)

Instructies 

  • Steek de BBQ aan. Indirect op 180 graden.
  • Snijd het Turkse brood in, maar zorg ervoor dat je niet te ver doorsnijd, zodat het brood nog wel stevig blijft en aan elkaar blijft zitten.
  • Smeer op diverse plekken pesto en kruidenboter.
  • Voeg op verschillende plekken stukjes parmaham en salami toe.
  • Voeg op verschillende plekken rode ui en buffel mozzarella toe.
  • Als laatste bestrooien met rode peper en strooikaas.
  • Optioneel: als laatste nog een klein beetje Italiaanse kruiden erover.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Brood