Ga terug

Witte asperges van de BBQ

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen
Door het witte goud te combineren met de extra smaaksensatie van BBQ bereid jij een topgerecht.

Equipment

  • BBQ met deksel

Ingrediƫnten

  • 500 gram Asperges ((wit))
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram Roomboter ((gesmolten))
  • 2 stuk Eieren ((gekookt))
  • 4 plakken Ham
  • Peper & Zout

Instructies 

  • Steek je BBQ aan op een temperatuur van 150 graden. Indirecte hitte.
  • Snijd de onderkant van de asperges eraf. Ongeveer 2cm.
  • Schil met een dunschiller de asperges. Er mag best wel een laagje vanaf, zodat er geen slierten achter blijven. Dit is niet lekker als je dit in de mond krijgt tijdens het eten van de asperges.
  • Smeer de asperges in met de olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zeezout.
  • Leg de asperges op de BBQ. Het duurt ongeveer 40-45 minuten voor de asperges gereed zijn. Dit kan je testen door te voelen of de asperges zacht zijn.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord: Groente