Door het witte goud te combineren met de extra smaaksensatie van BBQ bereid jij een topgerecht.
Porties 2personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Equipment
BBQ met deksel
Kookpan
Ingrediƫnten
500gramAsperges(wit)
2eetlepelsolijfolie
200gramRoomboter(gesmolten)
2stukEieren(gekookt)
4plakkenHam
Peper & Zout
Instructies
Steek je BBQ aan op een temperatuur van 150 graden. Directe hitte.
Snijd de onderkant van de asperges eraf. Ongeveer 1cm.
Schil met een dunschiller de asperges. Er mag best wel een laagje vanaf, zodat er geen slierten achter blijven. Dit is niet lekker als je dit in de mond krijgt tijdens het eten van de asperges.
Kook de asperges 8 minuten.
Leg de asperges in een Skillet (heb je geen skillet, gebruik dan een ovenschotel)
Smeer de asperges in met de olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zeezout.
Leg de asperges op de BBQ. Het duurt ongeveer 15-20 minuten voor de asperges gereed zijn.