Ga terug

Ciabatta Pulled Zalm

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Rookplank
  • Kerntemperatuur meter

Ingrediƫnten

  • 1 stuk Zalmzijde
  • 6 stuk Ciabatta broodjes
  • 2 stuk Bosui ((ringetjes))
  • 1 zakje Veldsla
  • 1 stuk Citroen ((schijfjes))
  • Peper
  • Zout
  • Honing-Mosterd saus

Instructies 

  • Leg een uur voor het bereiden de rookplank in een bak met water. Hierdoor zal de rookplank niet verbranden wanneer het direct boven de kolen ligt.
  • Steek de BBQ aan op 170 graden, directe hitte.
  • Snijd de zalmzijde bij ter grootte van de rookplank. Zorg dat de zalm niet buiten de rookplank uit komt, want dat stuk zal snel aanbranden.
  • Snijd de citroen in plakjes en verdeel deze over de zalm.
  • Bestrooi de zalmzijde met zout en peper naar smaak.
  • Leg de zalmzijde op de rookplank en plaats de zalm op de BBQ. Steek nu ook de temperatuurmeter in de zalm.
  • Laat de zalm garen tot ongeveer 47-50 graden kerntemperatuur. Dit is gelijk aan een medium gegaarde zalm.
  • Verwarm ondertussen de Ciabatta in de oven.
  • Zodra de zalm de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt, haal je de zalm van de BBQ. Haal de citroenschijfjes van de zalm.
  • Beleg het broodje met de veldsla.
  • Pluk met een vork stukjes van de zalm en leg dit bovenop de veldsla.
  • Besprenkel de zalm met je favoriete saus. Wij hebben dit keer gekozen voor honing-mosterd. Ook met een beetje truffel mayonaise smaakt dit broodje heerlijk.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Vis, Zalm