Ben je gek van carpaccio? Dan is deze rollade echt iets voor jou! Een heerlijk gerecht samen met gegrilde of gepofte aardappel!
Porties 6personen
Voorbereidingstijd 45 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Equipment
Slagerstouw
BBQ met deksel
Vleesthermometer
Ingrediënten
1200gramBavette(vraag aan de slager om een vierkant of rechthoekig stuk)
5eetlepelTruffelmayonaise
4eetlepelPijnboompitten
40gramParmezaanse kaas(geraspt)
1eetlepelBalsamico azijn
15blaadjesBasilicum(vers)
3eetlepelsZongedroogde tomaten(fijngehakt)
Peper & Zout
Instructies
We beginnen met het aansteken van de barbecue op indirecte hitte op 175 graden.
De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in. Vraag aan de slager een goed stuk bavette dat zo goed als rechthoekig of vierkant is. Anders is de bavette lastig te rollen en gelijk te garen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze een heerlijke geur afgeven.
Smeer de gevlinderde bavette in met de truffelmayonaise
Verdeel de basilicum, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, balsamico azijn en parmezaanse kaas over de gevlinderde bavette.
Rol de bavette voorzichtig op en maak met het slagerstouw de rollade vast.
Leg de bavette op de BBQ en laat rustig garen tot 55 graden kerntemperatuur. Gebruik hierbij de vleesthermometer.
Haal de carpaccio rollade van de BBQ en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snij de bavette in plakjes en serveer met je favoriete pastagerecht. Eet smakelijk!
Notities
Deze carpaccio rollade is een heerlijke toevoeging aan jouw favoriete pastagerecht. Bijvoorbeeld de pasta met gegrilde groenten zoals op de foto.