Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus we beginnen met het opstarten van de BBQ op 120 graden indirect.
Ondertussen halen we de kip uit de koelkast.
Was de sla, bak de bacon in een koekenpan krokant en gaar, snijd de tomaat in plakken en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de Parmezaanse kaas. Leg dit alles nog even apart.
Doe twee chunks appelhout tussen de brandende kolen en plaats je kip op de BBQ. Laat dit nu een 55 minuten roken.
Nu hebben we ruim tijd om de coleslaw te maken.
Bouw je BBQ om naar directe hitte en grill de kipdijfilet af tot het een mooie kleur heeft. Haal ze van de BBQ en leg apart.
Nu plaatsen we de Dutch Oven op de directe zone van de BBQ.
Is de Dutch Oven opgewarmd? Doe dan de tomatenpuree in de pan. Verwarm dit twee minuten.
Giet nu de kippenbouillon in de pan, voeg de knoflookteentjes toe én de kipdijfilet.
Doe de deksel op de pan en laat dit 35 minuten stoven.
Wanneer de 35 minuten verstreken zijn controleer je met twee vorken (of meatclaws als je die hebt) of de kippendij gemakkelijk uit elkaar te trekken is. Is dit het geval, dan kan je alle kippendij uit de pan halen en in een ovenschaal leggen. Zo niet, dan laat je de kippendij nog 10 minuten doorgaren.
Haal de kippendij uit elkaar en laat de bouillon nog wat inkoken. Om een extra smaakexplosie te creëren voegen we nog wat van de ingekookte bouillon toe aan de pulled kippendijfilet.