Ga terug

Broodje Pulled Chicken

Dit is één van onze favoriete broodjes. Je moet er even wat tijd in investeren, maar zeker de moeite waard.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 d
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 d 1 uur 30 min

Equipment

  • Dutch Oven
  • BBQ met deksel
  • Grote kom

Ingrediënten

Broodje Pulled Chicken

  • 1 kilogram Kippendijfilet
  • 1 recept Dry Rub Kip met Pit (of eigen dry rub)
  • 1 blikje Tomatenpuree (40 gram)
  • 1 liter Kippenbouillon
  • 1 krop Sla
  • 2 grote Tomaten
  • 2 tenen Knoflook
  • 8 strips Ontbijtspek
  • 4 stuks Italiaanse Bollen
  • 1 stuk Parmezaanse Kaas

Coleslaw

  • 1 bakje Creme fraiche (40 gram)
  • 250 gram Rode kool
  • 250 gram Spitskool
  • 6 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Appelciderazijn
  • 1 eetlepel Mierikswortel
  • 1 eetlepel Gerookte Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 snufje Peper & Zout

Instructies

De avond voor BBQ dag

  • We beginnen met het schoonmaken van de kippendijfilet. Haal harde stukjes weg en wrijf de kippendijfilet in met je favoriete rub of onze Dry Rub kip met pit.
  • Zet de kippendij een nachtje in de koelkast.

Coleslaw

  • De coleslaw maken we zodra de kipdijfilet ligt te roken op de BBQ. Dan hebben we ruim tijd om hieraan te werken.
  • Mix de volgende ingrediënten in een kom voor het maken van de coleslaw:
    - Rodekool
    - Spitskool
    - Creme Fraiche
    - Mayonaise
    - Appelciderazijn
    - Mierikswortel
    - Gerookte Paprikapoeder
    - Honing

BBQ dag

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus we beginnen met het opstarten van de BBQ op 120 graden indirect.
  • Ondertussen halen we de kip uit de koelkast.
  • Was de sla, bak de bacon in een koekenpan krokant en gaar, snijd de tomaat in plakken en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de Parmezaanse kaas. Leg dit alles nog even apart.
  • Doe twee chunks appelhout tussen de brandende kolen en plaats je kip op de BBQ. Laat dit nu een 55 minuten roken.
  • Nu hebben we ruim tijd om de coleslaw te maken.
  • Bouw je BBQ om naar directe hitte en grill de kipdijfilet af tot het een mooie kleur heeft. Haal ze van de BBQ en leg apart.
  • Nu plaatsen we de Dutch Oven op de directe zone van de BBQ.
  • Is de Dutch Oven opgewarmd? Doe dan de tomatenpuree in de pan. Verwarm dit twee minuten.
  • Giet nu de kippenbouillon in de pan en voeg ook de knoflookteentjes toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat dit 35 minuten stoven.
  • Wanneer de 35 minuten verstreken zijn controleer je met twee vorken (of meatclaws als je die hebt) of de kippendij gemakkelijk uit elkaar te trekken is. Is dit het geval, dan kan je alle kippendij uit de pan halen en in een ovenschaal leggen. Zo niet, dan laat je de kippendij nog 10 minuten doorgaren.
  • Haal de kippendij uit elkaar en laat de bouillon nog wat inkoken. Om een extra smaakexplosie te creëren voegen we nog wat van de ingekookte bouillon toe aan de pulled kippendijfilet.

Broodje

  • Nu gaan we verder met de het opbouwen van ons broodje pulled chicken. Snij de Italiaanse Bollen doormidden en grill ze even op de BBQ.
  • Leg een blad sla op de Italiaanse bol
  • Plaats daarop drie plakken tomaat
  • Twee strings ontbijtspek
  • Coleslaw
  • Pulled Chicken
  • Parmezaanse Kaas
  • Bovenkant Italiaanse Bol
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Broodje, Kip, Pulled