Ga terug

Pizza Vegetale

Pizza met diverse groenten. Speel lekker met de toppings en maak je eigen favoriete pizza.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 10 min

Equipment

  • Deegroller
  • BBQ met deksel

Ingrediënten

  • 1 bol Pizzadeeg (zie recept)
  • 1 pak Tomatensaus (Passata)
  • 1 zakje Mozarella
  • 1 zakje Strooikaas
  • 1 takje Basilicum (vers)
  • 1 stuk Ui
  • 1 bakje Champignons
  • 1 bakje Cherry Tomaatjes

Instructies

  • Steek je BBQ aan en leg hierop de pizzasteen. Zorg dat de BBQ stabiel op 300 graden brand. Indien je meer ervaring hebt, dan mag dit eventueel ook hoger. Ik hou het liever save.
  • Maak het pizzadeeg volgens het basisrecept pizzadeeg. Indien je een snelle versie wilt, koop je een pak pizzadeeg van Koopmans, maar dit gaat ten koste van de smaak. 😉
  • Rol met een deegroller (ja, ik weet dat dit niet mag) een bolletje pizzadeeg uit tot de grootte van je pizzaschep of pizzasteen.
  • Smeer een dunne laag tomatensaus over de pizzabodem.
  • Verdeel kleine bonkjes mozarella over de pizza.
  • Strooi hier nog wat strooikaas overheen.
  • Bak de pizza tot de zijkanten goudbruin zijn en de onderkant gaar. De gaartijd ligt aan de dikte van je bodem. Blijf hier dus bij staan, want je pizza kan in enkele minuten klaar zijn.
  • Maak de pizza af met blaadjes basilicum en een klein beetje olijfolie (optie)

Notities

Het lijkt en is een relatief makkelijk gerecht om te maken, maar vergis je niet. De pizza is één van de meest bediscussieerde gerechten ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan toppings. Hier kunnen mensen eeuwig discussie over voeren. En waar komt nou de echt pizza vandaan? Laten wij ons maar niet in die discussies mengen, maar vooral genieten van dit heerlijke gerecht.
Geniet van je pizza!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans