Er gaat niets boven de smaak van een bavette. En helemaal niet als je er een Oosterse rollade van maakt.
Porties 4personen
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur30 minutenmin
Equipment
BBQ met deksel
Kerntemperatuurmeter
Slagerstouw
Ingrediënten
1500gramBavette
1stukGrilled Flavour ketjap saus
1stukPaksoi
1bakjeTaugé
1bakjeChampignons(plakjes)
2stukLente ui(ringetjes)
Sesamzaadjes
Peper & Zout
Instructies
Steek de barbecue aan. Indirecte hitte op 175 graden.
De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in.
Vouw de bavette open en leg deze op het aanrecht. Hierdoor is de ondergrond mooi gelijk en de bavette ook goed op te rollen.
Smeer de bavette in met de ketjap saus.
Strooi daarover de sesamzaadjes en de in ringetjes gesneden lente ui.
Leg daarna de taugé en de paksoi op de bavette. Zoveel als je wilt, maar zorg dat de bavette nog wel goed op te rollen is.
Bestrooi de bavette met peper en zout.
Rol de bavette nu stevig op en bind de bavette op met slagerstouw. Plaats de Oosterste Bavette nu op de BBQ!