Ga terug Email Link

Good old klassieker: Saté Ayam

Volle smaken zijn niet alleen gereserveerd voor de low & slow-bereiding. Ook met loeihete grill en de juiste ingrediënten kun je flink uitpakken.
Porties 6 stokjes
Voorbereidingstijd 1 dag 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • BBQ met deksel
  • 6 metalen of houten spiesjes

Ingrediënten

  • 500 gram Kipdijfilet blokjes snijden van 2 cm x 2 cm
  • 1 Ui fijn gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder of een klein stukje verse gember raspen
  • 1 eetlepel Gulu Djawa (Javaanse bruine palmsuiker)
  • 1 theelepel Laos
  • 1 theelepel Sambal Oelek
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 snufje Peper en Zout

Instructies

  • Meng in een flinke grote kom de droge ingrediënten.
  • Doe de natte ingrediënten erbij en meng alles tot een gladde marinade.
  • Vlinder de kippendij stukjes zodat je goed de kip kan snijden. Maak goed schoon en snij blokjes van 2 cm x 2 cm. Alle blokjes kunnen in de kom en roer alles goed door elkaar heen. (Laat dit dus voor een extra flavour dementie, één dag staan).

BBQ moment

  • Verwarm de BBQ voor op 180 - 190 graden directe hitte.
  • Rijg de stukjes kip aan de metalen spiesjes. Als je voor de houten kiest, laat ze dan een poosje goed weken in een bak met water. ( Anders verbrand je stokje op de BBQ en dat zou zonde zijn voor het heerlijke kippetje)
  • Leg ze op de BBQ, een paar minuten de bovenkant en dan omdraaien naar de onderkant. Smeer met een kwastje steeds over de kipsaté om deze niet uit te laten drogen. Geniet van de waanzinnige smaak!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Indische
Trefwoord: Kip