Leg een uur voor het bereiden de rookplank in een bak met water. Hierdoor zal de rookplank niet verbranden wanneer het direct boven de kolen ligt.
Steek de BBQ aan op 170 graden, directe hitte.
Snijd de zalmzijde bij ter grootte van de rookplank. Zorg dat de zalm niet buiten de rookplank uit komt, want dat stuk zal snel aanbranden.
Snijd de citroen in plakjes en verdeel deze over de zalm.
Bestrooi de zalmzijde met zout en peper naar smaak.
Leg de zalmzijde op de rookplank en plaats de zalm op de BBQ. Steek nu ook de temperatuurmeter in de zalm.
Laat de zalm garen tot ongeveer 47-50 graden kerntemperatuur. Dit is gelijk aan een medium gegaarde zalm.
Verwarm ondertussen de Ciabatta in de oven.
Zodra de zalm de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt, haal je de zalm van de BBQ. Haal de citroenschijfjes van de zalm.
Beleg het broodje met de veldsla.
Pluk met een vork stukjes van de zalm en leg dit bovenop de veldsla.
Besprenkel de zalm met je favoriete saus. Wij hebben dit keer gekozen voor honing-mosterd. Ook met een beetje truffel mayonaise smaakt dit broodje heerlijk.