Ga terug Email Link

Pulled Pork

De klassieker uit de Amerikaanse BBQ wereld. Heerlijk met Grilled Flavour BBQ sauce.
Voorbereidingstijd 12 uur

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Lekbakje
  • Marinade Injectiespuit
  • Kerntemperatuurmeter

Ingrediënten

  • 2,50 kg Procureur
  • Grilled Flavour Pork Rub
  • Grilled Flavour BBQ Saus
  • 300 ml Appelsap
  • 100 ml Appelazijn
  • 4 stuks Bolletjes (Italiaanse of witte bolletjes)

Coleslaw

  • 250 gram rode kool
  • 250 gram spitskool
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels augurkensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 snufje peper & zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder (gerookt)

Pulled Pork Injectiemix

  • 100 ml appelsap
  • 1 eetlepel zout
  • 50 ml appelazijn
  • 40 ml honing
  • 40 ml Worchestershire saus
  • 1 eetlepel uiengranulaat
  • 1 eetlepel Grilled Flavour Pork Rub (of je eigen favoriete dry rub)

Instructies

De avond voor BBQ dag

  • Meng alle ingrediënten voor de Pulled Pork Injectiemix en spuit de procureur ermee in.
  • Wrijf de procureur in met de dry-rub.

BBQ day

  • Haal de procureur uit de koeling.
  • Steek de BBQ aan op een indirecte warmte van 110-120 graden. Voeg zodra de kolen branden en BBQ op temperatuur is wat rookhout toe. Je kan zelf kiezen welk rookhout. Voor varkensvlees is appelhout altijd een goede keuze.
  • Steek je kerntemperatuurmeter in de procureur en leg het stuk vlees op de BBQ en sluit de deksel. Vergeet niet de lekbakjes onder de procureur te plaatsen.
  • Mix de appelazijn en appelsap en doe dit in een plantenspuit. Met dit mengsel gaan we de procureur elke 30-40 minuten inspuiten. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt.
  • Laat het vlees rustig garen tot een temperatuur van 68-70 graden kerntemperatuur.
  • Nadat de gewenste kerntemperatuur is bereikt gaan we de procureur insmeren met de Grilled Flavour BBQ Saus (of je eigen favoriete BBQ saus).
  • Na een uur pakken we de procureur in met aluminiumfolie en leggen het vlees weer terug op de BBQ. Laat de procureur nu rustig doorgaren tot 90 graden.
  • Zodra de 90 graden kerntemperatuur is bereikt prikken we met een satéprikker door de folie in het vlees. Zodra je zonder veel tegendruk door het vlees kan prikken is de procureur klaar. Ervaar je nog wel tegendruk, laat de procureur dan nog even doorgaren. Dit mag rustig tot 94/95 graden.
  • Zodra het vlees klaar is, dan leg je het in een ovenschaal. Haal de sappen uit de aluminiumfolie en pak het stuk vlees weer in. Laat nu minimaal een uur rusten.
  • Ondertussen maken we de coleslaw. Snijd de rode kool en spitskool in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
  • Trek het vlees uit elkaar en voeg regelmatig wat opgevangen sappen en BBQ saus toe, totdat je pulled pork de gewenste smaak en sappigheid heeft.
  • Neem een bolletje. Leg onderop de coleslaw en doe daarop een lekkere hoeveelheid pulled pork.
  • Eet smakelijk!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Broodje, Pulled, Varkensvlees