We starten met het aansteken van de BBQ. Indirect op 110 graden. Plaats een lekbakje onder de spareribs en doe daar een laagje water in.
Wanneer de BBQ op temperatuur is plaatsen we drie stuks rookhout tussen de gloeiende kolen. Wij maken hiervoor gebruik van chunks. Voor varkensvlees is het heerlijk om rookhout van appel te gebruiken. Heb je geen chunks, maar snippers? Gebruik dan een handje vol snippers. Leg deze wel eerst een uurtje in het water, want snippers verbranden sneller.
Plaats de spareribs met de botkant naar beneden op de BBQ en laat deze drie uur lang roken.
Wanneer de drie uur zijn verstreken, gaan we de spareribs inpakken in aluminiumfolie. Leg de spareribs met de holle kant naar boven op het aluminiumfolie, giet een laagje appelsap in de holle kant van de sparerib en pak ze in. We willen dat de appelsap gaat stomen. Leg de pakketjes weer terug op de BBQ. Nu is het twee uur wachten.
Na de twee uur halen we de spareribs van de BBQ en pakken ze uit om in te smeren met de BBQ saus. Wanneer je de spareribs rondom hebt ingesmeerd, leggen we ze nogmaals een uur terug op de BBQ.
Wanneer het uur is verstreken laat je de spareribs nog 15 minuten rusten. Daarna is het aanvallen geblazen!