Ga terug Email Link

Pizza Vegetale

Pizza met diverse groenten. Speel lekker met de toppings en maak je eigen favoriete pizza.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Equipment

  • Deegroller
  • BBQ met deksel

Ingrediƫnten

4 bollen pizzadeeg

  • 4 bollen Pizzadeeg (zie ons recept hieronder)

Ingrediƫnten voor 1 pizza

  • 1 half potje Tomatensaus (Passata)
  • 1 bol Buffel Mozarella
  • 1 zakje Strooikaas jong belegen
  • 1 takje Basilicum (vers)
  • 1 halve Rode Ui
  • 1 half bakje Champignons
  • 1 half bakje Cherry Tomaatjes

Instructies

  • Steek je BBQ aan en leg hierop de pizzasteen. Zorg dat de BBQ stabiel op 300 graden brand. Indien je meer ervaring hebt, dan mag dit eventueel ook hoger. Ik hou het liever save.
  • Maak van 475 g bloem, 300 ml water, 0,26 g gist en 15 g zout 4 bollen pizzadeeg. Of koop een pak pizzadeeg.
  • Duw met je hand het bolletje pizzadeeg uit tot de grootte van je pizzaschep of pizzasteen.
  • Smeer een dunne laag tomatensaus over de pizzabodem.
  • Snij alle groenten fijn en strooi het over de pizza heen.
  • Verdeel kleine bonkjes mozarella over de pizza.
  • Strooi hier nog wat strooikaas overheen.
  • Bak de pizza tot de zijkanten goudbruin zijn en de onderkant gaar. De gaartijd ligt aan de dikte van je bodem. Blijf hier dus bij staan, want je pizza kan in enkele minuten klaar zijn.
  • Maak de pizza af met blaadjes basilicum en besprenkel een beetje olijfolie.

Notities

Het lijkt en is een relatief makkelijk gerecht om te maken, maar vergis je niet in de deeg. Je maakt dit met liefde zelf of koop het kant-en klaar. Genieten van dit heerlijke gerecht.
Geniet van je pizza!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Side Dish, Tussendoortje
Keuken: Italiaans