Steek je BBQ aan en leg hierop de pizzasteen. Zorg dat de BBQ stabiel op 300 graden brand. Indien je meer ervaring hebt, dan mag dit eventueel ook hoger. Ik hou het liever save.
Maak van 475 g bloem, 300 ml water, 0,26 g gist en 15 g zout 4 bollen pizzadeeg. Of koop een pak pizzadeeg.
Duw met je hand het bolletje pizzadeeg uit tot de grootte van je pizzaschep of pizzasteen.
Smeer een dunne laag tomatensaus over de pizzabodem.
Snij alle groenten fijn en strooi het over de pizza heen.
Verdeel kleine bonkjes mozarella over de pizza.
Strooi hier nog wat strooikaas overheen.
Bak de pizza tot de zijkanten goudbruin zijn en de onderkant gaar. De gaartijd ligt aan de dikte van je bodem. Blijf hier dus bij staan, want je pizza kan in enkele minuten klaar zijn.
Maak de pizza af met blaadjes basilicum en besprenkel een beetje olijfolie.