Diamanthaas met witte asperges en aardappelpartjes
Een prachtig stukje vlees dat heerlijk te combineren is met het witte goud en aardappelpartjes in schil. Zo maak je een heerlijk gerecht.
Porties 4personen
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Equipment
2 Skillet
1 Kerntemperatuur meter
1 Pan
Ingrediënten
Jodenhaas
800gramDiamanthaas(eventueel meerdere stukken)
1bolMozarella(buffel)
3eetlepelsPesto(vers)
Rucola
Zeezout(vers gemalen)
Peper(vers gemalen)
Asperges
500gramWitte asperges(geschild)
2eetlepelsOlijfolie
Peper & Zout
Aardappels
1zakjeAardappelpartjes(met schil)
2takjesRozemarijn
3teentjesKnoflook
Olijfolie(extra vierge)
3blokjesRoomboter
Peper & Zout
Instructies
We beginnen met het aansteken van de BBQ op 130 graden indirecte hitte.
Haal de jodenhaas uit de koelkast.
Aardappelpartjes
Leg in een skillet de aardappelpartjes netjes achter elkaar. Hoe groter de skillet hoe meer aardappelpartjes je erin kunt bereiden.
Plet drie teentjes knoflook met een mes en leg ze bovenop de aardappelpartjes.
Leg twee takjes rozemarijn op de aardappels.
Ik vind het zelf niet nodig, maar eventueel kan je er iets paprikapoeder of BBQ rub overheen strooien. Wij kiezen dit keer alleen voor zout & peper.
Schenk over de aardappels extra vierge olijfolie.
Verdeel over de aardappels ongeveer drie blokjes roomboter.
Leg de aardappelpartjes op de BBQ.
Diamanthaas
Zodra het water kookt van de asperges leg je de jodenhaas bij de aardappels op de BBQ.
Meet met een kerntemperatuurmeter wanneer het dikste gedeelte de temperatuur van 52 graden heeft bereikt en haal de diamanthaas dan van de BBQ.
Witte Asperges
Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken.
Doe een klein beetje keukenzout in het water.
Leg hierin de geschilde asperges en laat ze 8 minuten koken.
Na 8 minuten haal je de asperges uit het water en leg ze in een skillet.
Besprenkel de witte asperges met olijfolie extra vierge en zout & peper.
Leg de asperges bij de aardappels en de diamanthaas op de BBQ.
Laatste fase
Wanneer de diamanthaas 52 graden kerntemperatuur heeft behaald haal je alles van de BBQ en bouw je de BBQ om naar directe hitte. Ongeveer 180 graden. Indien je een gietijzeren rek hebt is dit het moment om 'm te gebruiken.
Haal de temperatuurmeter uit het vlees en leg de diamanthaas in het midden van de BBQ. Leg aan de zijkant de aardappels in de skillet erbij en aan het einde ook de witte asperges. Let goed op de deze niet aanbranden.
Zorg er nu voor dat de diamanthaas de mooie bruine kleur en grillstrepen pakt. Ongeveer 2 minuten om en om.
Alle onderdelen van het gerecht zijn nu klaar. Eet smakelijk!
Notities
Dit gerecht maken is next level. Het is de kunst om alle onderdelen tegelijk gereed te hebben, zodat alles warm en goed gegaard op het bordje ligt. Een mooie uitdaging waarbij meerdere facetten van BBQ'en en koken om de hoek komen kijken. Uiteraard kan dit met 1 BBQ, maar je zult deze moeten ombouwen van indirecte hitte naar directe hitte. Tenzij je gebruik maakt van halve maantjes of twee BBQ's. Tip: voeg een kaas- of kruidensausje toe als extra smaakdimensie op de asperges.