Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pico de Gallo
Een populair mild/pittige tomatensalsa uit de Mexicaanse keuken. Een heerlijke toevoeging bij diverse gerechten van vlees tot taco's.
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Ingrediënten
2
Tomaten
1/2
Rode ui
(gesnipperd)
1
eetlepel
Koriander
(fijn gehakt)
1
eetlepel
Jalapeño peper
(fijn gehakt)
1
Limoen
(sap en zest)
Peper & Zout
Instructies
Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en sap. Snijd de tomaten in blokjes.
Snipper de rode ui.
Hak de koriander en jalapeño fijn.
Doe alle gesneden ingrediënten in een kom en rasp hierover de zest van de limoen en pers de sap uit de limoen over de tomatenmengsel heen.
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
Eet smakelijk!
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Mexicaans
Trefwoord:
Vegetarisch