Ga terug Email Link

Pico de Gallo

Een populair mild/pittige tomatensalsa uit de Mexicaanse keuken. Een heerlijke toevoeging bij diverse gerechten van vlees tot taco's.
Voorbereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 Tomaten
  • 1/2 Rode ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel Koriander (fijn gehakt)
  • 1 eetlepel Jalapeño peper (fijn gehakt)
  • 1 Limoen (sap en zest)
  • Peper & Zout

Instructies

  • Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en sap. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snipper de rode ui.
  • Hak de koriander en jalapeño fijn.
  • Doe alle gesneden ingrediënten in een kom en rasp hierover de zest van de limoen en pers de sap uit de limoen over de tomatenmengsel heen.
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Vegetarisch