Ga terug Email Link

Guacamole

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • 1 Rasp
  • 1 Kom

Ingrediƫnten

  • 2 Avocado's (rijpe)
  • 1 Rode Peper
  • 1/2 Sjalotje
  • 1/2 theelepel Komijnpoeder
  • 1 Tomaat
  • 1 Limoen (sap & zest)
  • Peper & Zout

Instructies

  • Prak de avocado's.
  • Snijd de rode peper in de lengte door midden. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Hak de peper fijn.
  • Snij de tomaten in vier stukken en verwijder de zaden en sap uit de tomaten. Snij de tomaat in blokjes.
  • Snipper het sjalotje fijn.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom.
  • Rasp de schil van de limoen. Let op dat je alleen het buitenste (groen) van de schil raspt. Snij daarna de limoen door midden en pers de limoen uit boven de guacamole.
  • Mix het geheel goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Vegetarisch