Ga terug Email Link

Saté Udang

Met de echte authentieke smaak van de houtskoolgrill smaakt Saté Udang op zijn best.
Porties 8 stokjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Equipment

  • 8 Satéprikkers

Ingrediënten

  • 24 stuks Rauwe Gepelde Garnalen (diepvries)
  • 1 Sjalotje (heel fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 Limoen (sap)
  • 50 ml Arachideolie
  • 1/2 theelepel Chilivlokken
  • 1 eetlepel Platte Peterselie (fijngehakt)
  • Peper & Zout

Instructies

  • Indien je gebruik maakt van houten satéprikkers, dan is het goed de prikkers ruim voordat de BBQ aan gaat al in het water te leggen. Hierdoor verbranden de stokjes minder snel.
  • Steek de BBQ aan op 180 graden directe hitte.
  • Meng de olie, limoensap, knoflook, sjalotje en chilivlokken door elkaar heen.
  • Meng de garnalen er doorheen en laat dit 20 minuten intrekken.
  • Steek de garnalen op het stokje.
  • Plaats de garnalen op de BBQ en grill totdat deze gaar zijn. Niet te lang, want dan wordt het een droog hapje.
  • Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Indische
Trefwoord: Vis