Vacherin Mont d’Or kaasje is perfect te maken op de BBQ. In een handomdraai heb jij iets moois op je borrelplank staan of blink je uit met kerst of oud & nieuw!
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Ingrediënten
1stVacherin mont d’Or kaasje
kwartpaprikakleine stukjes snijden
1kleinrood uitjekleine stukjes snijden
1 helepeperdunne schijfjes snijden en pitjes eruit
1klein handjeBlauwe Bessen
1klein handjeFrambozen
3kloddersHoningverdeel het goed over de top van het kaarsje
4takjesRozemarijnvoor de versiering
2partjesknoflookgeperst
Instructies
We beginnen met het opstoken van de BBQ tot 180 graden
Vacherin mont d’Or opmaak
Snij de paprika, rode ui en peper in kleine stukjes en besprenkel het op de top van het kaasje en pers daarna de knoflook eroverheen.
Leg het fruit ook op de top van het Mont d’Or kaarsje tussen de andere ingrediënten.
Verspreidt op de top van het Mont d’Or kaasje, 3 klodders honing.
Steek de rozemarijn takjes in het Mont d’Or kaasje.
Het Mont d'Or kaasje zet je voorzichtig op de BBQ, wanneer alle ingrediënten er opzitten. En nu is het ongeveer 30 minuten wachten, totdat de kaas fluweelzacht is geworden.
Serveertip!
Steek er lekker wat grissini stengels in, toast of heerlijke seizoensgroenten na eigen keuze of leg ze er mooi omheen.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Frans, Zwitsers
Trefwoord: birthday, French Flavour, kerst, oud&nieuw