De Vacherin Mont d’Or kaasje van de BBQ, wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Deze koeien leven lekker in de alpenweide in Frankrijk en Zwitserland waar dit kaasje dan ook gemaakt wordt. Je kunt de Vacherin Mont d’or van 15 augustus tot 15 maart kopen, seizoensgebonden dus!
Dat dit heerlijke Vacherin Mont d’Or kaasje populair is tijdens de herfstachtige en wintermaanden is dus een feit. Daarom maken wij dit gerecht vaak met kerst of oud & nieuw. Maar zeg nou eerlijk, dit kaasje mag van mij wel vaker op de BBQ dan alleen deze paar momenten. De fluweelzachte kaas, heeft zo’n intense smaak, welke je telkens met andere ingrediënten kan maken. Dit gerecht is een droom voor elke kaas liefhebber. Als we gezellig een familiedag hebben of vrienden komen borrelen, heb ik dit in huis. Ik ben benieuwd wat je van onze variant vindt!
Met een grissini stengel of een dunne toast roer je heerlijk door het kaasje heen. Wat ook echt een aanrader is, is om seizoensgroenten jardinière te snijden en dit dan door de gesmolten kaas heen te halen, jamieee. De rode peper, honing en het heerlijke fruit wat je door de kaas heen draait, is als het ware een explosie van smaken die in je mond terecht komen.. Hemels!!
Makkelijk dus om dit Vacherin Mont d’Or kaasje te maken en ooo zo lekker met een goeie borrel erbij. Ik zeg het je, de mensen om je heen gaan blij worden, good luck!
Tip: Wil je, jouw borrelplank nog rijker maken? Combineren dit met onze plukbrood.
Vacherin Mont d’Or
Ingrediënten
- 1 st Vacherin mont d’Or kaasje
- kwart paprika kleine stukjes snijden
- 1 klein rood uitje kleine stukjes snijden
- 1 hele peper dunne schijfjes snijden en pitjes eruit
- 1 klein handje Blauwe Bessen
- 1 klein handje Frambozen
- 3 klodders Honing verdeel het goed over de top van het kaarsje
- 4 takjes Rozemarijn voor de versiering
- 2 partjes knoflook geperst
Instructies
- We beginnen met het opstoken van de BBQ tot 180 graden
Vacherin mont d’Or opmaak
- Snij de paprika, rode ui en peper in kleine stukjes en besprenkel het op de top van het kaasje en pers daarna de knoflook eroverheen.
- Leg het fruit ook op de top van het Mont d’Or kaarsje tussen de andere ingrediënten.
- Verspreidt op de top van het Mont d’Or kaasje, 3 klodders honing.
- Steek de rozemarijn takjes in het Mont d’Or kaasje.
- Het Mont d'Or kaasje zet je voorzichtig op de BBQ, wanneer alle ingrediënten er opzitten. En nu is het ongeveer 30 minuten wachten, totdat de kaas fluweelzacht is geworden.
Serveertip!
- Steek er lekker wat grissini stengels in, toast of heerlijke seizoensgroenten na eigen keuze of leg ze er mooi omheen.
Heb je dit Vacherin Mont d’Or kaasje van de BBQ gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.