Rib Eye van de BBQ

933

Ben je op zoek naar een smaakvolle en sappig stukje vlees van de barbecue? Zoek niet verder! Met de Rib Eye van de BBQ heb je een heerlijk stuk premium vlees waar jouw gasten van zullen genieten. Dit is overigens ook een heerlijk stukje vlees om te bereiden bij de feestdagen. Een echte eye-catcher bij elk diner.

Waarom kiezen voor Rib Eye?

De Rib Eye is een sappig en goed dooraderd stuk rundvlees dat afkomstig is van de ribben van het rund. Dankzij het marmeringseffect is dit vlees ongelooflijk mals en vol van smaak. Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een stuk vlees dat zowel sappig als smaakvol is.

BBQ-Meesterwerk

Bereid je voor op een culinair meesterwerk rechtstreeks van de barbecue. Het grillen van een Rib Eye op de BBQ zorgt voor die kenmerkende rokerige smaak en sappige textuur. Het marmeringseffect van de Rib Eye zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft, zelfs tijdens het grillen op hoge temperaturen.

Bereidingswijze

Om de perfecte Rib Eye van de BBQ te creëren, begin met het op kamertemperatuur laten komen van het vlees. Marineer het vervolgens met peper & zout en voeg daar de overige kruiden aan toe en laat het een tijdje rusten om de smaken te laten intrekken. Verhit de barbecue tot de juiste temperatuur en grill de Rib Eye volgens de instructies van dit receptuur.

Ribeye bakken

In dit gerecht op de BBQ grillen we de ribeye af. Het kan zijn dat je de voorkeur hebt om de ribeye te bakken in boter met olie. Dit is zeker een mogelijkheid en doe je als volgt. Bouw na het behalen van de kerntemperatuur de BBQ om tot directe hitte. Maak gebruik van een skillet en plaats deze op de BBQ. Laat de skillet op temperatuur komen en doe wat olie en boter in de pan. Haal de rozemarijn, tijn en knoflookteentjes uit de ribeye en doe deze in de skillet. Als de boter gesmolten is en op temperatuur, dan bak je hierin de ribeye goudbruin.

kerntemperatuur ribeye

Wat de juiste kerntemperatuur van de ribeye is, is afhankelijk van de voorkeuren van de grill master. Onderstaand een tabel van kerntemperaturen die je kan aanhouden voor jouw ribeye van de bbq.

KerntemperatuurBereiding
48-50 graden celsiusRare
51-53 graden celsiusMedium-rare
54-57 graden celsiusMedium
57+Well done

Serveertips

Serveer je perfect gegrilde Rib Eye met geroosterde groenten, hasselback aardappels of een frisse BBQ salade. Voeg een smakelijke saus toe voor die extra smaakexplosie. En vergeet niet te genieten van elke sappige hap!

Conclusie

De Rib Eye van de BBQ is niet zomaar een stuk vlees; het is een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal verrassen.

Rib Eye van de BBQ

Een heerlijke Rib Eye aan 1 stuk. Dit is een geweldig stukje vlees om met de feestdagen te maken.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • 1 BBQ met deksel (indirect op 120 graden)
  • 1 Druipbak (onder het rooster)
  • 1 Kerntemperatuurmeter
  • 1 Scherp mesje

Ingrediënten

  • 1 stuk Rib Eye aan één stuk +/- 1200 gram
  • 5 takjes Rozemarijn
  • 5 takjes Tijm
  • 5 teentjes Knoflook
  • Peper & Zout versgemalen

Instructies

  • Maak de BBQ gereed. Indirecte hitte op 120 graden Celsius. Plaats de lekbak onder het rooster.
  • Smeer de rib eye in met versgemalen zout en peper.
    Peper & Zout
  • Maak met een scherp mesje inkepingen in de Rib Eye.
    1 stuk Rib Eye aan één stuk
  • Druk hier de teentjes knoflook in en doe dit ook met de takjes rozemarijn en tijm.
    5 takjes Rozemarijn, 5 teentjes Knoflook, 5 takjes Tijm
  • Zodra de BBQ op temperatuur is plaats je de rib eye (met de kerntemperatuurmeter) op het rooster boven het lekbakje.
  • Zodra de kerntemperatuurmeter 48 graden aangeeft haal je de rib eye van de BBQ.
  • Nu is het tijd om de rib eye af te grillen.
  • Bouw de BBQ om naar direct hitte en stook op tot ongeveer 180 graden.
  • Grill de rib eye rondom bruin tot een kerntemperatuur van 53-55 graden. Dan heb je een medium gebakken rib eye.
  • Nu komt het moeilijkste gedeelte. Laat de rib eye rusten van ongeveer 15 minuten.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit is een heerlijke gerecht met de feestdagen. Combineer dit met hasselback aardappelen en een stukje groente. Dan maak je er echt een feestje van. 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Rundvlees

Heb je de Rib Eye van de BBQ ook gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close