Carpaccio Rollade

58
Weetje

Carpaccio werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië door Giuseppe Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar.

Carpaccio is een bekend voorgerecht dat elke Nederlander zo onderhand wel eens heeft gegeten. En wat smullen we ervan met zijn allen. Maar ben je net als ons niet zo van de voorgerechten? Dan combineer je de heerlijke smaak van carpaccio gewoon met je favoriete pastagerecht.

Dit gerecht hebben we gemaakt van bavette. Een prachtig stukje rundvlees dat van zichzelf al lekker smaakt. Met wat toevoegingen op Italiaanse wijze creëren we de echte originele carpaccio-smaak.

Carpaccio Rollade BBQ

Ben je gek van carpaccio? Dan is deze rollade echt iets voor jou!
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 45 min

Equipment

  • Slagerstouw
  • BBQ met deksel
  • Vleesthermometer

Ingrediënten

  • 1200 gram Bavette (vraag aan de slager om een vierkant of rechthoekig stuk)
  • 5 eetlepel Truffelmayonaise
  • 4 eetlepel Pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel Balsamico azijn
  • 15 blaadjes Basilicum (vers)
  • 3 eetlepels Zongedroogde tomaten (fijngehakt)
  • Peper & Zout

Instructies

  • We beginnen met het aansteken van de barbecue op indirecte hitte op 175 graden.
  • De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in. Vraag aan de slager een goed stuk bavette dat zo goed als rechthoekig of vierkant is. Anders is de bavette lastig te rollen en gelijk te garen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze een heerlijke geur afgeven.
  • Smeer de gevlinderde bavette in met de truffelmayonaise
  • Verdeel de basilicum, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, balsamico azijn en parmezaanse kaas over de gevlinderde bavette.
    Carpaccio Rollade Bavette
  • Rol de bavette voorzichtig op en maak met het slagerstouw de rollade vast.
    Carpaccio Rollade
  • Leg de bavette op de BBQ en laat rustig garen tot 55 graden kerntemperatuur. Gebruik hierbij de vleesthermometer.
  • Haal de carpaccio rollade van de BBQ en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de bavette in plakjes en serveer met je favoriete pastagerecht. Eet smakelijk!

Notities

Deze carpaccio rollade is een heerlijke toevoeging aan jouw favoriete pastagerecht. Bijvoorbeeld de pasta met gegrilde groenten zoals op de foto. 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Rundvlees

Heb je deze Carpaccio Rollade gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2020.
Close