Carpaccio is een bekend voorgerecht dat elke Nederlander zo onderhand wel eens heeft gegeten. En wat smullen we ervan met zijn allen. Maar ben je net als ons niet zo van de voorgerechten? Dan combineer je de heerlijke smaak van carpaccio gewoon met je favoriete pastagerecht door deze carpaccio rollade te maken.
Dit gerecht hebben we gemaakt van bavette. Een prachtig stukje rundvlees dat van zichzelf al lekker smaakt. Met wat toevoegingen op Italiaanse wijze creëren we de echte originele carpaccio-smaak.
Deze carpaccio rollade past perfect bij jouw favoriete pasta, maar ook met gebakken aardappels en een heerlijke stukje groente is dit gerecht een mooie aanvulling. En vergeet uiteraard kerst niet. Want wil jij een eye-catcher op tafel zetten? Dan scoor je met deze rollade punten tijdens het kerstdiner.

Carpaccio Rollade BBQ
Equipment
- Slagerstouw
- BBQ met deksel
- Vleesthermometer
Ingrediënten
- 1200 gram Bavette (vraag aan de slager om een vierkant of rechthoekig stuk)
- 5 eetlepel Truffelmayonaise
- 4 eetlepel Pijnboompitten
- 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel Balsamico azijn
- 15 blaadjes Basilicum (vers)
- 3 eetlepels Zongedroogde tomaten (fijngehakt)
- Peper & Zout
Instructies
- We beginnen met het aansteken van de barbecue op indirecte hitte op 175 graden.
- De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in. Vraag aan de slager een goed stuk bavette dat zo goed als rechthoekig of vierkant is. Anders is de bavette lastig te rollen en gelijk te garen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze een heerlijke geur afgeven.
- Smeer de gevlinderde bavette in met de truffelmayonaise
- Verdeel de basilicum, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, balsamico azijn en parmezaanse kaas over de gevlinderde bavette.
- Rol de bavette voorzichtig op en maak met het slagerstouw de rollade vast.
- Leg de bavette op de BBQ en laat rustig garen tot 55 graden kerntemperatuur. Gebruik hierbij de vleesthermometer.
- Haal de carpaccio rollade van de BBQ en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snij de bavette in plakjes en serveer met je favoriete pastagerecht. Eet smakelijk!
Notities
Heb je deze Carpaccio Rollade gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.
Hoi Remco,
Ziet er heerlijk uit en wil deze kerst iets anders maken dan normaal dus dit staat op het menu!
Nu gebruik ik zelf een pellet smoker en was benieuwd hoelang het ongeveer duurt tot interne temp gereed is? ivm planning overige maaltijd
Hallo Michel,
Dank je wel. Met ongeveer 50 minuten tot een uurtje ben je er wel.
Fijne dagen!
Groet,
Remco