Burger Taco’s zijn een smaakvolle fusion van twee geliefde gerechten: de Amerikaanse hamburger en de Mexicaanse taco. Het resultaat is een smakelijke combinatie van sappig vlees, smeltende kaas, knapperige groenten en een grote keuze uit smaakvolle toppings. Twee smaakvolle werelden komen hier perfect samen.
Het hart van de burger taco is natuurlijk het vlees. Kies voor malse en smaakvolle gehaktvlees die perfect bij de taco past. Wij gaan voor rundvlees van de slager (meer vet in verwerkt) Je kan ook kiezen voor kip, kalkoen, half-om-half of zelfs vegetarische opties zoals bonen- of champignonburgers.
Wat betreft de tortilla’s, kun je traditionele maïstortilla’s of zachte bloemtortilla’s gebruiken. Kies wel de kleine versie, zodat deze goed in de skillet past.
Groenten spelen ook een belangrijke rol in burger taco’s. Gebruik knapperige sla, blokjes tomaat, rode ui, augurken en jalapeño pepers om textuur, frisheid en smaak toe te voegen. Je kunt ook experimenteren met andere groenten zoals avocado, gegrilde paprika’s, champignons of stukjes komkommer om je burger taco nog meer op smaak te maken.
Vul de taco met Guacamole & Pico de Gallo
Wat betreft de sauzen en toppings, de keuze is aan jou! Klassieke opties zijn ketchup, mosterd en mayonaise, maar je kunt ook pittige salsa, guacamole, zure room of zelfgemaakte chipotle saus toevoegen. Voeg wat verse kruiden toe, zoals koriander of peterselie, voor een extra smaakdimensie.
Wij hebben dit keer ervoor gekozen om de burger taco’s te vullen met smeuïge guacamole en de tomatensalsa pico de gallo. Een smaakvolle combinatie die wij zeker vaker gaan maken als we vrienden of familie op bezoek krijgen.
Eenmaal klaar met het samenstellen van je burger taco’s, serveer ze direct en geniet van deze heerlijke smaken. Het beste van beide werelden komt samen in elke hap, met de sappige burger, knapperige groenten, gesmolten kaas en de smaakvolle sauzen en toppings.
Smashed Burger Taco’s
Equipment
- 1 Skillet
- 1 Pannetje (om mee te drukken)
- 1 BBQ met deksel
- 1 Spatel
Ingrediënten
- 550 gram Rundergehakt (van de slager)
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1/2 theelepel Paprikapoeder
- 1/2 theelepel Komijnpoeder
- 1/2 theelepel Knoflookpoeder
- 1 handje Cheddar Kaas (geraspt)
- 1/2 Ui (fijn gesnipperd)
- 6 stuks Tortilla's (klein formaat)
- 1 bakje Guacamole (zie recept op grilledflavour.nl)
- 1 bakje Pico di Gallo (zie recept op grilledflavour.nl)
- 1 flesje Knoflooksaus (optioneel)
- 6 schijfjes Jalapeño peper (uit potje)
Instructies
- Meng in een kom de volgende ingrediënten: Rundergehakt, zout, komijnpoeder, knoflookpoeder, cheddar kaas en de gesnipperde ui.
- Maak van dit gehaktmengsel 6 gehaktballen die even groot zijn.
- Druk in elke gehaktbal een schijfje Jalapeño peper.
- Steek de BBQ aan met directe hitte op ongeveer 150/160 graden.
- Leg de skillet op het rooster.
- Plaats een gehaktbal in het midden van de skillet met de jalapeño peper omlaag.
- Leg hier bovenop een tortilla.
- Smash (plet) met de onderkant van een pan de tortilla met gehaktbal eronder plat. Totdat het gehakt aan de zijkanten zichtbaar is. Sluit daarna de deksel van de BBQ.
- Na enkele minuten kan de taco burger worden omgedraaid.
- Haal de taco burger uit de skillet en vul met guacamole en pico di gallo. Indien gewenst kan je er ook nog sla en knoflooksaus op doen.
Heb je deze Burger Taco’s van de BBQ gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.