Category

Vlees

Category

Steeds populairder onder de BBQ’ers is de bavette rollade. De carpaccio rollade, gemaakt van bavette, was in 2020 bij vele Nederlandse huishoudens zelfs de grote ster tijdens het kerstdiner. Enkele Nederlandse supermarkten hadden de bavette rollade in het welbekende kerstfoldertje staan. Een echte topper kunnen we dit dus wel noemen. Van deze topper hebben wij een Oosterse versie gemaakt en dit recept delen we graag met jou.

Wij hebben gekozen van een versie die niet pittig is. Hou je nou wel van pittig eten? Dan is het ook mogelijk een Spaanse peper erin te verwerken. Je mag uiteraard zelf kiezen of je de pitjes er dan wel of niet bij doet.

Bavette van de BBQ

Wat is Bavette? De bavette is een populair stukje vlees voor op de BBQ. Een stukje vlees van de rund dat eigenlijk maar weinig nodig heeft om een heerlijke diner voor te schotelen. Vol van smaak en o zo mals. Ook wel bekend als de “flank steak”. In Nederland een beetje ondergewaardeerd, maar in bijvoorbeeld Frankrijk is dit misschien wel het meest populaire stukje vlees van de rund. Vaak wordt de bavette enkel gegrild met een beetje zout, afgemaakt met verse peper en geserveerd met de immens populaire Zuid Amerikaanse Chimichurry. Op deze eenvoudige grill manier is het al mogelijk een heerlijke bavette op tafel te zetten. Maar de rollade is uiteraard het allerbeste.

Rollade op de BBQ

Het is dus heerlijk om een rollade op de BBQ te maken. Bind het geheel goed vast met slagerstouw en zorg dat je gebruik maakt van een kerntemperatuurmeter. De rollade garen op een temperatuur van 175 graden met een indirecte hitte. Wanneer de rollade een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt, heb je een heerlijke medium-rare rollade.

Bavette Rollade (Oosters)

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Er gaat niets boven de smaak van een bavette. En helemaal niet als je er een Oosterse rollade van maakt.

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Kerntemperatuurmeter
  • Slagerstouw

Ingrediënten

  • 1500 gram Bavette
  • 1 stuk Grilled Flavour ketjap saus
  • 1 stuk Paksoi
  • 1 bakje Taugé
  • 1 bakje Champignons ((plakjes))
  • 2 stuk Lente ui ((ringetjes))
  • Sesamzaadjes
  • Peper & Zout

Instructies 

  • Steek de barbecue aan. Indirecte hitte op 175 graden.
  • De bavette gaan we van links naar rechts (of andersom) vlinderen. Anders gezegd gaan we de bavette vanaf de zijkant doormidden snijden. Leg de bavette met het draad van onder naar boven. Dan snij je van links of rechts tegen de draag in.
  • Vouw de bavette open en leg deze op het aanrecht. Hierdoor is de ondergrond mooi gelijk en de bavette ook goed op te rollen.
  • Smeer de bavette in met de ketjap saus.
  • Strooi daarover de sesamzaadjes en de in ringetjes gesneden lente ui.
  • Leg daarna de taugé en de paksoi op de bavette. Zoveel als je wilt, maar zorg dat de bavette nog wel goed op te rollen is.
  • Bestrooi de bavette met peper en zout.
  • Rol de bavette nu stevig op en bind de bavette op met slagerstouw.
Gang: Main Course
Trefwoord: Rundvlees

Heb je deze Oosterse Bavette Rollade gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.