Saté Udang, ook bekend als garnalensaté, is een populair gerecht in de Indonesische keuken. Het vindt zijn oorsprong in Indonesië, waar saté (spies met gegrild vlees) een gebruikelijke en geliefde culinaire traditie is.

Saté is een belangrijk onderdeel van de eetcultuur in Indonesië. Terwijl saté traditioneel bestaat uit vlees zoals kip, rundvlees of lamsvlees, is Saté Udang specifiek gericht op garnalen als hoofdingrediënt op het spiesje. Dit heerlijke recept is goed van te voren te maken. Verrast weer eens iets anders, vind je ook niet!

Om Saté Udang te maken marineren wij de grote garnalen in een smaakvol mengsel met ingrediënten als sojasaus, knoflook, gember, citroengras en diverse kruiden. De gemarineerde garnalen worden vervolgens op een spiesje geregen en boven het houtskool of ’t open vuur gegrild van de barbecue, waardoor er een rokerige smaak ontstaat. Je blaast je gezelschap zeker te weten omver hiermee. Als een echte vis liefhebber maken wij daarom dit gerecht ook vaak ook als bijgerecht.

Saté Udang wordt meestal geserveerd zo met een dipsaus, zoals pindasaus of een pittige chilisaus, en wij maken het dus ook heel graag bij rijst, bami, of lontong (samengeperste rijstcake). Het is een heerlijk en populair gerecht in Indonesië en we maken het vandaag de dag ook super graag hier bij ons thuis! Lekker met een frisse komkommer erbij vinden de kinderen lekker en ikzelf eigenlijk ook.

Geniet van dit heerlijke gerecht met je familie & vrienden!

Saté Udang

Met de echte authentieke smaak van de houtskoolgrill smaakt Saté Udang op zijn best.
Porties 8 stokjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Equipment

  • 8 Satéprikkers

Ingrediënten

  • 24 stuks Rauwe Gepelde Garnalen (diepvries)
  • 1 Sjalotje (heel fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 Limoen (sap)
  • 50 ml Arachideolie
  • 1/2 theelepel Chilivlokken
  • 1 eetlepel Platte Peterselie (fijngehakt)
  • Peper & Zout

Instructies

  • Indien je gebruik maakt van houten satéprikkers, dan is het goed de prikkers ruim voordat de BBQ aan gaat al in het water te leggen. Hierdoor verbranden de stokjes minder snel.
  • Steek de BBQ aan op 180 graden directe hitte.
  • Meng de olie, limoensap, knoflook, sjalotje en chilivlokken door elkaar heen.
  • Meng de garnalen er doorheen en laat dit 20 minuten intrekken.
  • Steek de garnalen op het stokje.
  • Plaats de garnalen op de BBQ en grill totdat deze gaar zijn. Niet te lang, want dan wordt het een droog hapje.
  • Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Indische
Trefwoord: Vis

Heb je de Saté Udang op de BBQ gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close