Oosterse zalmbonbons is een gerecht dat wij geïnspireerd hebben op de Aziatische keuken. Het is absoluut een creatieve culinaire recept waarbij traditionele Aziatische smaken en technieken worden gecombineerd met zalm om een uniek gerecht te creëren. Gerookte oosterse zalmbonbons van de barbecue is een regelrechte hit.
Zalm zelf is van nature geen traditioneel ingrediënt in de Aziatische keuken, maar de populariteit van zalm is wereldwijd gegroeid. Het idee van het maken van zalmbonbons is waarschijnlijk ontstaan als een manier om zalm op een elegante en verrassende manier te presenteren. Door de zalm te combineren met Aziatische marinades en specerijen, wordt een verfijnd en smaakvol gerecht gecreëerd die jij zeker te weten aan je familie en vrienden wil voorschotelen. Fantastische smaken komen op je mooie zalm goed tot zijn recht.
De zalmblokjes marineer je 2 uur in de smaakvolle marinade. Daarna leg je de zalm op een cederhout rookplankje op het rooster van je barbecue. Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool en je hebt gelijk een mooie presentatie van je zalmbonbons.
Hier is ons recept om Oosterse zalmbonbons te maken. Geniet van deze smaakvolle en elegante smaken als een heerlijke traktatie!
Zalm BonBons op Cederhout
Equipment
- 1 Cederhouten Rookplank
- 1 Kom
Ingrediënten
- 500 gram Zalmfilet (zonder huid)
- 1 Rode Peper
- 2 stuks Lente Ui
- Kewpie Mayonaise
- 120 ml Sojasaus
- Limoen
- Bieslook
- Gember
Instructies
Marineren
- Hak de rode peper zo fijn mogelijk. Hou nog 10 dunne ringetjes over voor de garnering.
- Hak de gember zo fijn mogelijk.
- Snijd de lente-ui in kleine ringetjes. Leg 10 ringetjes apart.
- Snijd de limoen door midden en pers het sap in de kom. Rasp de schil van de limoen (alleen het groene).
- Snijd de zalm in blokjes van +/-50 gram per stuk.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel zachtjes door elkaar.
- Laat 2,5 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
- Steek de BBQ aan op directe hitte ronde de 120 graden.
- Verdeel de zalm bonbons over een cederhouten rookhoutplank
- Leg de plank op de grill. De bonbons zijn klaar wanneer de kerntemperatuur 55 graden heeft bereikt. Meet dit met een kern temperatuurmeter.
- Garneer de zalm bonbons met de ringetjes peper en bosui. Leg er ook nog een takje bieslook overheen.
- Garneer daarna het geheel met de kewpie mayonaise. Dit kan je met een klein toefje doen of aan de hand van eigen inspiratie. Eet smakelijk.
Heb je de Oosterse ZalmBonBons van de barbecue ook gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.