Gerookte zalmzijde van de BBQ!

589

Pluk de gerookte zalm van de BBQ! Gerookte zalmzijde van de BBQ is een heerlijk gerecht dat je simpel kunt bereiden met de barbecue. Het rookproces zorgt voor een unieke smaak en textuur van de zalm.

Hoewel het rookproces goed helpt voor het bewaren, is het nog steeds aan te raden om gerookte zalm gekoeld te bewaren waneer je wat overhoudt. Het is dus erg belangrijk om op te merken dat gerookte zalm nadat je het bereid hebt op de BBQ wel binnen twee dagen op gegeten moet worden.

Om gerookte zalmzijde van de BBQ zelf te maken, wordt verse zalm eerst goed ingewreven met verse zeezout en bruine suiker { 50/50 }. Dit helpt het vocht uit de zalm te trekken en draagt bij aan de conservering. Vervolgens wordt de gezouten zalm met bruine suiker koud gerookt, meestal bij lage temperaturen gedurende een langere periode. Het type houtsnippers dat wij gebruiken is de… bij het roken. Je kunt uiteraard ook kiezen voor eikenhout, beukenhout of appelhout, dit kan de smaak van de gerookte zalm heerlijk beïnvloeden.

Het rookproces geeft de zalm zijn kenmerkende smaakprofiel, dat varieert van lichtzoet tot rijk en rokerig. Gerookte zalm heeft een zachte, vlezige zachte textuur en een heerlijke aroma. Het smelt als het ware op je tong weg. Met het schrijven hiervan, loopt het water mij al in de mond.

Mmmm Jammie!!

Het kan op verschillende manieren worden geserveerd, zoals de gerookte zalm lekker plukken en op een heerlijk vers bolletje van de bakker bij jou in de buurt leggen met sla en saus, in salades, bij pasta’s, toast of als een onderdeel van een voorgerecht en sushi.

Echt een heerlijk gerecht van de BBQ dus. Één van onze lievelingsgerechten kan ik wel zeggen! Zowel warm als koud kan de zalm gegeten kan worden met heel veel liefde. Eetsmakelijk.

Gerookte zalmzijde van de BBQ!

Het is een uitstekende bron van eiwitten, omega-3-vetzuren, vitamine D en verschillende B-vitaminen. Bovendien is gerookte zalm van de BBQ laag in koolhydraten en calorieën, wat het tot een gezonde keuze maakt. Let's make this favorite!
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 4 uur 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Rookhout

Ingrediënten

  • 1 Zalmzijde met huid
  • 50% grof zeezout
  • 50% bruine suiker
  • 1 theelepel Korianderpoeder

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de zeezout, bruine suiker en korianderpoeder door elkaar. Zeezout heeft een even groot aandeel als de bruine suiker.
  • Voel met je vingers of er geen graten meer aanwezig zijn en maak de zalmzijde waar nodig schoon en snijd loshangende stukjes eraf.
  • Smeer de zalmzijde in met de gemaakte rub.
  • Leg de zalm op een rooster (in een bak) en laat het geheel minimaal 4 uur lang in de koelkast intrekken.

Bereiding

  • Steek de BBQ aan met indirecte hitte op 70 graden.
  • Leg een chunk rookhout op de gloeiende kolen.
  • Spoel onder de kraan het zout en bruine suiker mengsel van de zalm.
  • Dep de zalmzijde droog.
  • Leg de zalm op de BBQ.
  • Zodra de lamellen loslaten is de zalm klaar. Dit is ongeveer na 30/45 minuten.
  • Eet smakelijk!
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht

Heb je de gerookte zalmzijde van de BBQ ook gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close