Bolognesesaus van Gegrilde tomaten

2.2K

Ben je gek op pasta? Hell Yeah? Dan moet je zeker eens deze Bolognesesaus proberen. Maar pas op! Nadat je deze overheerlijke Bolognesesaus ooit hebt gemaakt op de BBQ, wil je niets anders meer. Zelfs onze Italiaanse vrienden zullen al hun eeuwenoude familierecepten inruilen voor deze ultieme smaakbom. Maak daarom lekker veel in je Dutch Oven pan, want het is goed te bewaren in de vriezer. Je kookt jouw favoriete pasta erbij en doet er een goeie schep Bolognesesaus op en strooi er nog wat verse peper overheen met verse basilicum, (het water loopt al in mij mond terwijl ik dit type voor jullie), en uiteraard rasp er verse parmezaanse kaas overheen. Dit is zeker een gerecht waar je, je familie of vrienden meegaat verrassen.

Dit gerecht is dus te maken met de tomaten die jij maar wilt. Wij houden van lekker mixen en pakken daarom diverse tomaten. Groot, klein, rood, geel, zelf geteeld, uit de supermarkt. Als je maar een onwijs lekkere wijn erdoorheen doet. Het liefst een stevige robuuste. De wijn is tijdens het maken van dit gerecht heerlijk erbij te drinken 😉

Tomaten grillen is echt top op de BBQ. Het geeft je saus een unieke smaakbeleving. We gaan de ultieme Bolognesesaus maken op de BBQ! Doe je mee? Wij kunnen niet wachten om deze mooie smaak explosie weer te mogen gaan proeven, jammiee!!

bolognesesaus

Ultieme gegrilde tomaten Bolognese saus

Door de tomaten een uur lang te roosteren voeg je een unieke smaaksensatie toe aan de Bolognese saus. Lekkerder dan dit gaat het niet worden!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 4 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen
calorieën 350 kcal

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 2 kg Tomaten
  • 8 eetlepels Olijfolie
  • 3 eetlepels Balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 6 teentjes Knoflook
  • 750 gram Rundergehakt
  • 250 gram Half-om-Half gehakt
  • 1 stuk Ui
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 150 ml Runderbouillon
  • 1 stuk Spaanse Peper
  • 120 ml Rode Wijn Robuust droog
  • 2 theelepels Gedroogde Oregano
  • 1 theelepel Zwarte Peper versgemalen
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 bosje Basilicum
  • 1 stuk Parmezaanse Kaas

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ voor op 180 graden indirecte hitte.
  • Snijd de tomaten in grote stukken. Kies je voor kersentomaten, dan kan je ze ook heel laten.
  • Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Balsamicoazijn, 1 eetlepel zeezout en pers 3 teentjes knoflook uit boven de tomaten. Roer alles goed door elkaar. Plaats de tomaten een uur lang op de BBQ. Roer af en toe door de tomaten heen.
  • Ondertussen snipperen we de ui, snijden 3 teentjes knoflook heel fijn en zetten we 10 minuten voordat de tomaten klaar zijn met grillen de Dutch Oven op een middelmatig vuur. Wij maken in dit geval even gebruik van ons gasfornuis. Doe hierin 4 eetlepels olijfolie en het gehakt. Rul het gehakt tot kleine stukjes.
  • Voeg de gesnipperde ui en 3 teentjes fijngesneden knoflook toe. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Bak dit 5 minuten.
  • Wanneer de tomaten klaar zijn, voeg je deze toe aan de Dutch Oven. Samen met de sappen, want daar zit de smaak in. Voeg ook de tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, gedroogde oregano, Spaanse peper en suiker toe.
  • Plaats de Dutch Oven op de BBQ en breng de temperatuur terug naar 130 graden. Laat de saus nu 3 uur lang sudderen. Roer regelmatig door de saus heen. Proef en breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de saus bijna klaar is, kook je jouw favoriete pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de pasta bij de saus en roer dit goed door. Wanneer de saus "droog" is voeg je kookvocht van de pasta toe.
  • Serveer de pasta met basilicum en Parmezaanse kaas erop. En om het af te maken nog een extra scheutje olijfolie. Eet smakelijk!
Trefwoord Saus

Heb je deze Bolognesesaus uit de Dutch oven gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

  1. Jeroen says:

    5 sterren
    Ik heb veel pasta bolognese gegeten, maar dit is toch wel de lekkerste ever!

    1. Hallo Jeroen,
      Bedankt voor je positieve review. We zijn blij dat de bolognesesaus je smaakt.

  2. Verrukkelijke saus. Een grote pan gemaakt en dus gedeeld met familie. Krijgen nu de vraag wanneer er weer saus gekookt gaat worden omdat deze zo lekker was!

    1. Ha Sven,
      Super dat de saus goed smaakt. Hier ook regelmatig een grote hoeveelheid en altijd makkelijk om wat in de vriezer te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close