Guacamole

546
Weetje

In Mexico en zuidelijk Californië is guacamole een goedkoop bijgerecht. Op plaatsen waar avocado's duur zijn, wordt guacamole als een delicatesse beschouwd.

Guacamole is een onmisbare dip in de Mexicaanse keuken. Met zijn romige textuur, rijke smaak en verrukkelijke combinatie van avocado’s, kruiden en specerijen, is het een ware traktatie voor de smaakpapillen. Of je het nu serveert als bijgerecht, dip of topping, guacamole voegt een heerlijke dimensie toe aan taco’s, nacho’s, quesadillas en nog veel meer.

Het belangrijkste ingrediënt van guacamole is natuurlijk de avocado. Kies rijpe avocado’s die stevig aanvoelen, maar toch een beetje meegeven wanneer je er lichtjes op drukt. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado’s met een vork tot je een smeuïge textuur krijgt. Sommige mensen houden van een gladde guacamole, terwijl anderen liever wat stukjes avocado in hun dip hebben. Kies de textuur die je het lekkerst vindt.

Verse limoensap is een cruciaal ingrediënt in guacamole, omdat het niet alleen de smaak versterkt, maar ook helpt om de avocado’s mooi groen te houden. Knijp een limoen uit boven de guacamole en meng het goed door.

Voor een pittige kick kun je wat fijngehakte jalapeño peper toevoegen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten voor een mildere smaak, of laat ze zitten als je van extra pit houdt.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg peper & zout toe en proef om te zien of er nog iets moet worden aangepast.

Guacamole

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • 1 Rasp
  • 1 Kom

Ingrediënten

  • 2 Avocado's (rijpe)
  • 1 Rode Peper
  • 1/2 Sjalotje
  • 1/2 theelepel Komijnpoeder
  • 1 Tomaat
  • 1 Limoen (sap & zest)
  • Peper & Zout

Instructies

  • Prak de avocado's.
  • Snijd de rode peper in de lengte door midden. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Hak de peper fijn.
  • Snij de tomaten in vier stukken en verwijder de zaden en sap uit de tomaten. Snij de tomaat in blokjes.
  • Snipper het sjalotje fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Rasp de schil van de limoen. Let op dat je alleen het buitenste (groen) van de schil raspt. Snij daarna de limoen door midden en pers de limoen uit boven de guacamole.
  • Mix het geheel goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Vegetarisch

Heb je deze heerlijke Guacamole gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close