Chimichurri saus

1.1K

Chimichurri saus is een heerlijke en veelzijdige saus die zijn oorsprong vindt in de Argentijnse keuken. Het is een smaakvolle saus op basis van verse kruiden, knoflook, olie en azijn.

Chimichurri is dus vooral populair bij gegrild rundvlees. Maar bij lamsvlees, kip, gegrilde groenten of vis van de barbecue is de saus ook een goeie aanvulling. De frisse en pittige smaak van chimichurri voegt een heerlijke dimensie toe aan gerechten en zorgt voor een smaakvolle explosie in je mond.

De ingrediënten van Chimichurri kunnen variëren naar eigen keuze. Het belangrijkste ingrediënt zijn natuurlijk de verse kruiden, zoals peterselie, koriander en verse knoflook. Naast deze verse kruiden bevat Chimichurri saus ook Jalapeño, die zorgt voor een heerlijke licht pittige smaak. Andere veelvoorkomende ingrediënten zijn rode wijnazijn of witte wijnazijn, olijfolie, rode peper met zaadjes en zout en peper naar smaak.

Het bereiden van Chimichurri saus is super eenvoudig. Je begint met het fijnhakken van de kruiden en het persen van de knoflook. Meng vervolgens de kruiden, knoflook, azijn en rode peper (indien gewenst) in een kom. Voeg geleidelijk olijfolie toe terwijl je blijft roeren, totdat de gewenste dikte is bereikt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een dikkere saus, terwijl anderen de voorkeur geven aan een iets dunnere saus. Breng de saus verder op smaak met zout en peper.

Chimichurri saus kan direct worden gebruikt nadat je de saus gemaakt hebt. Toch is het beter om het een paar uur te laten rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Dit geeft de saus een nog betere smaak. De Chimichurri saus kan je gekoeld zo’n 2 weken bewaren. In de vriezer veel langer. Let’s make Chimichurri!  

Chimichurri saus

De frisse en pittige smaak van Chimichurri saus voegt een heerlijke smaakvolle explosie toe aan je BBQ gerechten.

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 hele rode peper fijngehakt
  • 1 bosje verse bladpeterselie fijngehakt
  • 4 takjes verse oregano fijngehakt
  • 2 takjes verse koriander fijngehakt
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper

Instructies

  • Snijd alles super fijn.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en je ontwikkeld een mega smaakexplosie voorop je vlees. De aroma's vliegen je tegemoet.

Heb je de Chimichurri saus ook gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close