In 2018 zijn wij ermee begonnen. Het volledige kerstdiner werd gemaakt op de Big Green Egg. Dat was zo leuk om te doen, dat we er daarna nooit meer mee gestopt zijn. Elk jaar hebben wij weer een kerst BBQ.
Een Kerst BBQ is een unieke en onvergetelijke manier om de feestdagen te vieren. Met onze toprecepten en handige tips ben je verzekerd van een smaakvolle en sfeervolle kerst BBQ die jouw gasten nog lang zullen herinneren. Laat de barbecue deze kerst het middelpunt van jouw feestvreugde zijn.
BBQ Kerst recepten
Kerstmis roept vaak beelden op van gezelligheid, warmte en smaakvolle gerechten. Dit jaar kun je een verrassende draai geven aan je kerstdiner door de barbecue aan te steken en te genieten van heerlijke gegrilde lekkernijen. Op Grilled Flavour vind je meerdere BBQ recepten die je kunt gebruiken bij het samenstellen van jouw kerstdiner.
Kerstmenu op de kamado
Zoals gezegd maken wij ook in 2023 ons kerstmenu op onze Big Green Egg. Wij zullen jou meenemen in onze planning en gerechten die wij op tafel willen zetten dit jaar. Ben je dus op zoek naar inspiratie hoe je jouw kerstmenu kan opbouwen, dan volgt hier ons menu:
15:00 – Borreltijd
Wij starten in de middag met een Mon’t D’or kaasje voor bij de borrel. Dit kaasje is maar enkele maanden per jaar te koop. Leuk om te maken en elk jaar een terugkerend item op 1ste kerstdag.
Vacherin Mont d’Or
17:30 – Kerstdiner Voorgerecht
Het voorgerecht is warm gerookte zalm op toast (geroosterd broodje) met een toefje truffelmayonaise en bieslook.
Gerookte zalmzijde van de BBQ!
19:00 – Kerstdiner Hoofdgerecht
Bij het hoofdgerecht zijn er meerdere mogelijkheden. Wij maken dit jaar de ribeye op de BBQ. Wij hebben eerder de carpaccio rollade gemaakt. De rollade is het meest populaire recept op de website van Grilled Flavour, dus zeker een aanrader voor een kerst BBQ.
Rib Eye van de BBQ
Carpaccio Rollade BBQ
Bijgerechten
Als bijgerecht maken wij sperziebonen gewikkeld in pancetta en aardappel gratin met stoofpeertjes. Ook is het heerlijk om hierbij de hasselback aardappelen te maken. Aan jou de keuze.
Sperziebonen gewikkeld met pancetta van de BBQ
Hasselback Aardappelen
21:00 Kerstdiner Nagerecht
Dit jaar maken wij als nagerecht peren met amandelspijs en bruine suiker. Een echte calorieënbom om de avond mee af te sluiten.
Het recept voor dit nagerecht volgt snel op de website.
Heb jij jouw kerstdiner op de BBQ gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.