Dit zijn de beste BBQ restaurants van Nederland

10.7K

Barbecueën, een kooktechniek die in Nederland steeds meer terrein wint. Voor liefhebbers van sappig gegrild vlees en rokerige aroma’s is er een schat aan BBQ restaurants te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een smakelijke ontdekkingsreis langs de beste BBQ-plekken van Nederland. En laten we jou weten wat volgens ons op dit moment het beste BBQ restaurant van Nederland is.

Van authentieke smaken tot unieke ambiance, we onthullen de verborgen parels en de culinaire hoogstandjes die deze restaurants tot de beste maken. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen en de onweerstaanbare wereld van BBQ in Nederland te verkennen, want dit zijn niet zomaar eetgelegenheden; dit zijn de beste BBQ restaurants van Nederland!

Criteria voor kiezen van het beste BBQ restaurant

Uiteraard bepalen we niet op ons (volgevreten) onderbuikgevoel welk restaurant volgens ons het beste BBQ restaurant van Nederland is. We hebben hier een aantal criteria voor opgesteld.

A. Smaak en kwaliteit van het vlees

Bij het beoordelen van BBQ-restaurants is de smaak van het vlees van het grootste belang. We duiken in de aroma’s en texturen die een restaurant biedt. Dit onderdeel weegt volgens ons het meest zwaar mee in het eindresultaat.

B. Unieke menu-opties en specialiteiten

Wat onderscheidt het ene restaurant van het andere? We kijken naar de creativiteit en authenticiteit van de aangeboden gerechten. Heeft het restaurant een signature verwerkt in de gerechten en biedt het bijvoorbeeld een hoge diversiteit aan in gerechten en voor ieder wat wils.

C. Sfeer en ambiance

Een goede BBQ-ervaring gaat verder dan alleen het eten. We beoordelen de atmosfeer en de algehele sfeer van de restaurants.

D. Klantenservice en gastvrijheid

Vriendelijkheid en efficiënte service voegen een extra laag toe aan de culinaire ervaring. We onderzoeken hoe elk restaurant scoort op het gebied van klanttevredenheid.

Kleine kanttekening

Deze lijst is een “levende lijst” en dus nooit af. Wij beoordelen alleen restaurants die wij zelf hebben bezocht. Ben jij het niet eens met de ranking en denk je een restaurant te weten in Nederland die het beter voor elkaar heeft dan in deze top 5? Dan ontvangen wij graag de naam en plaats van het restaurant, zodat we daar een bezoekje aan kunnen brengen.

De top 5 BBQ restaurants van Nederland

Dit is dan onze Grilled Flavour top 5 van dit moment.

#5 Ribhouse Texas, Woudenberg

#4 Hete Kolen, Amersfoort

#3 Vlees & Co Steak & Grill, Arnhem

Als je het hebt over kwaliteit, dan heb je het over Vlees & Co. Bij dit BBQ restaurant draait alles om het serveren van het beste stukje vlees op jouw bord. En deze taak nemen ze bij Vlees & Co zeer serieus. Dit is terug te zien op het bord, maar ook aan de deelname van The World Steak Challenge.

Met een eigen kleine BBQ op tafel waar je vlees op wordt af gegrild maakt het een unieke beleving om dit restaurant te bezoeken.

Als je voor wat anders komt dan een overheerlijke steak, dan is de menukaart beperkt. Bij dit restaurant is de steak-liefhebber koning. De menukaart biedt enkele vega opties, maar voor kinderen is er geen alternatief.

Al om al een geweldige ervaring. Als vleesliefhebber moet je zeker een bezoekje brengen aan deze #3 van beste BBQ restaurants van Nederland.

Meer informatie vind je op: https://vleesenco.nl/

#2 Black Smoke, Rotterdam

Als je het hebt over een echt BBQ experience. Dan kom je uit bij Black Smoke. Daar hebben ze BBQ omarmt zoals het hoort. Grote stukken vlees hangen in de grote koelcellen waar je door glas naar binnen kan kijken. Droogkasten zo groot als jouw kledingkast. Een mooi groot terras met olietonnen. Een echte Amerikaanse BBQ beleving.

Black Smoke is een restaurant van ondernemers Kasper Stuart en wereldkampioen BBQ Jord Althuizen.

Unieke menu opties zijn er genoeg te vinden hier. Het leukste vonden wij dat je een echte BBQ platter voor je neus krijgt geserveerd. Een overvloed aan eten en verschillende stukken vlees. Er is een kids menu en voor de vegan liefhebber zijn er enkele opties op de menukaart.

De smaak en kwaliteit van het vlees hebben wij het jammer genoeg wel eens beter gehad. Veel vet aan het vlees. De smaken waren verder goed. Daarnaast ging er een en ander mis in de bediening. Dat was jammer, maar werd netjes afgehandeld. Omdat wij de smaak en kwaliteit van het vlees als belangrijkste onderdeel meenemen in onze beoordeling net geen #1 positie voor restaurant Black Smoke.

Al om al een goede experience en een aanrader om te gaan eten. Wil je zelf wat maken dat je terug vind in dit restaurant? Bekijk dan de BBQ boeken van Jord Althuizen. Wij hebben ze bijna allemaal in huis liggen hier. Geweldig om mee aan de slag te gaan.

Meer informatie vind je op: https://blacksmoke.nl/

En dan nu het beste BBQ Restaurant van Nederland!

#1 BBQ & Smokehouse Restaurant T-Rex, Putten

Voor ons blijft op dit moment de T-Rex in Putten het BBQ restaurant van Nederland. Dit komt zoals we al eerder hebben gezegd door het eten dat wordt geserveerd. Dit is van topkwaliteit.

Het personeel is vriendelijk. De open keuken maakt het toegankelijk. De heren hebben ook nog een webshop. Dus als je weggaat, dan kan je direct even een zak kolen meenemen.

De variatie op de menukaart kan nog wat aan gewerkt worden. Het levert wat je verwacht van een BBQ restaurant, maar het ontbreekt nog aan wat extra variatie en er mag wat meer eigen identiteit in de menukaart verwerkt worden.

Ook dit restaurant is van een wereldkampioen BBQ. Remco Winkelaar is mede-eigenaar en heeft met zijn befaamde taco’s de wereld veroverd en het team The Dutch BBQ Crew is wereldkampioen BBQ Whole Hog geworden in 2015. Al om al genoeg BBQ ervaring om een heerlijke stukje vlees op jouw bord te kunnen serveren bij de T-Rex in Putten.

Meer informatie vind je op: https://www.restaurant-trex.nl/

Eens wat anders?

Bezoek eens een Koreaans BBQ restaurant. Het concept van BBQ’en op je eigen tafel wordt steeds populairder. Dit is de reden dat er steeds meer Koreaanse BBQ restaurants in Nederland worden geopend. Erg leuk om te doen en om nieuwe smaken te ontdekken.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik het beste BBQ-restaurant?

Om het beste BBQ-restaurant te kiezen, overweeg de smaak, ambiance en klantbeoordelingen. Probeer verschillende plekken uit om jouw favoriet te vinden.

Zijn reserveringen nodig bij populaire BBQ-plekken?

Ja, het is sterk aan te raden om vooraf te reserveren bij populaire BBQ-restaurants om teleurstellingen te voorkomen.

Welke bijgerechten worden vaak geserveerd in BBQ-restaurants?

Populaire bijgerechten zijn coleslaw, maïsbrood, en gebakken bonen. Deze vullen de smaak van het gegrilde vlees perfect aan.

Zijn de BBQ-restaurants kindvriendelijk?

Veel BBQ-restaurants zijn kindvriendelijk en bieden kindermenu’s, maar het is altijd goed om van tevoren te informeren.

Zijn er vegetarische opties beschikbaar?

Ja, veel BBQ-restaurants bieden smakelijke vegetarische opties, zoals gegrilde groenten, maïskolven en gevulde champignons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close