Bavette grillen op de BBQ

82

Bavette is een heerlijk stuk rundvlees dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Vooral onder liefhebbers van bbq en grillen. Maar wat is bavette eigenlijk, waar komt het vandaan en hoe grill je bavette op de bbq?

Bavette is afkomstig van de flank van het rund, specifiek van de buikspier van het dier. Het wordt ook wel “flank steak” genoemd. Oorspronkelijk werd bavette vaak beschouwd als een minder populair stuk vlees, omdat het minder mals is dan bijvoorbeeld een entrecote of een ossenhaas. Echter, door de juiste bereiding en het grillen op de barbecue, kan bavette verrassend mals en vol van smaak zijn.

Het vlees heeft een grove structuur en bevat meer bindweefsel. Dit draagt bij aan de karakteristieke smaak. De bavette is rijker aan smaak dan sommige andere delen van het rund. Ook heeft de bavette een goede balans tussen malsheid en stevigheid. Door het grillen op de barbecue krijgt de bavette een heerlijk rokerige smaak en een knapperige korst. Terwijl het vlees van binnen heerlijk sappig blijft.

Wat de bavette echt bijzonder maakt, is de veelzijdigheid. Het kan op verschillende manieren worden bereid en gemarineerd. Je hebt eindeloos mogelijkheden om de smaak aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu kiest voor een simpele marinade met zout, peper en olijfolie. Of een meer uitgebreide marinade met kruiden en specerijen. De bavette is een heerlijk stukje vlees om te bereiden naar eigen smaak een wens.

Rollade van Bavette op de BBQ

De bavette is al lekker op zichzelf met een beetje peper en zout, maar het meest populaire recept is de carpaccio rollade. Dit is overigens ook het meest populaire recept op onze website. Vooral met kerst wordt de rollade veelvuldig gemaakt op de BBQ.

De volgende recepten op Grilled Flavour zijn gemaakt met bavette:

Bavette Rollade (Oosters)

Er gaat niets boven de smaak van een bavette. En helemaal niet als je er een Oosterse rollade van maakt.
Bavette Rollade (oosters)

Carpaccio Rollade BBQ

Ben je gek van carpaccio? Dan is deze rollade echt iets voor jou! Een heerlijk gerecht samen met gegrilde of gepofte aardappel!
Carpaccio Rollade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close