Sperziebonen gewikkeld met pancetta!

412

Op een zonnige zomerdag verzamel je met vrienden of familie, je rondom de barbecue in de achtertuin. De geur van smeulende houtskool vult de lucht terwijl je de grill voorbereidt voor een heerlijke maaltijd; sperziebonen gewikkeld met pancetta van de BBQ.

Het idee om de traditionele sperziebonen op te fleuren met een vleugje hartigheid kwam van Jaap. Hij wilde een bijgerecht creëren dat een perfecte balans zou bieden tussen gezondheid en smaak. En zo ontstond het idee bij ons om de sappige sperziebonen te omwikkelen met knapperig spek jaren geleden. Een bijgerecht wat je steeds vaker ziet langskomen nu van de barbecue.

Terwijl de gasten zich ontspannen in de tuin, begint Jaap met het voorbereiden van de sperziebonen. Hij zorgt ervoor dat de bonen worden gewassen en de uiteinden worden afgesneden. Vervolgens legt hij een paar sperziebonen op een plakje pancetta en rolt ze stevig op. Het spek zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar houdt ook de sperziebonen bij elkaar tijdens het grillen. Dubbel zo handig!

De barbecue is inmiddels opgewarmd en de kolen gloeien fel. Voorzichtig plaatsen we de sperziebonen gewikkeld met pancetta op de plaat of grill.

Terwijl de sperziebonen op de barbecue garen, draaien we ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig bruin worden en het pancetta knapperig wordt. Het prachtige patroon van grill strepen begint langzaam zichtbaar te worden op de sperziebonen gewikkeld met pancetta, wat extra aantrekkingskracht geeft aan het gerecht.

Het duurt niet lang voordat de sperziebonen perfect gaar zijn en het spek mooi gekarameliseerd is.

We halen de sperziebonen van de barbecue en plaatsen ze op een mooi bord. De knapperige textuur van het spek en de sappige sperziebonen vormen een perfecte combinatie. Het gerecht ziet er niet alleen prachtig uit, maar de smaken zijn ook onweerstaanbaar. De zoute en rokerige smaak van het spek vormt een smakelijk contrast met de zoetheid van de sperziebonen. Sperziebonen gewikkeld met pancetta van de BBQ is een ware traktatie.

Sperziebonen gewikkeld met pancetta van de BBQ

Terwijl de zon langzaam ondergaat en de lichten in de tuin aangaan, geniet je met vrienden van elk hapje van de sperziebonen gewikkeld met pancetta van de BBQ. Jammieee
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram verse sperziebonen
  • 8 plakken pancetta
  • zout & peper

Instructies

Barbecue

  • We beginnen met het aansteken van de BBQ op 180 graden indirecte hitte.

Voorbereiden

  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen 5 minuten in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de sperziebonen in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje pancetta omheen.
  • Breng de sperziebonen gewikkeld in pancetta op smaak met (versgemalen) peper en gaar ca. 10 min op de barbecue.
  • Keer regelmatig zodat de sperziebonen gewikkeld in pancetta niet aanbranden.
  • Aanvallen!
Gang: Bijgerecht, Main Course, Side Dish

Heb je de sperziebonen gewikkeld met pancetta ook gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close