Loaded Nachos van de BBQ

547

Loaded nachos is een gerecht dat populair is geworden in de Verenigde Staten, vooral in de Tex-Mex keuken. De oorspronkelijke versie van nachos bestond alleen uit tortillachips en gesmolten kaas. Gemaakt door Ignacio “Nacho” Anaya uit Mexico, in 1943. In de loop der tijd werd het gerecht echter uitgebreid met vlees, bonen, groenten en sauzen. Nou wij danken deze meneer ten zeerste want, hell yeah wat is dit toch een heerlijke combinatie zo met de Pulled Chicken.

Het concept van de “Loaded” Nachos ontstond in de Verenigde Staten in de jaren 1970, toen restaurants begonnen te experimenteren. Vandaag de dag zijn Loaded Nachos van de BBQ een populair voorgerecht of snack over de hele wereld. Een gerecht dat de smaken van gegrild vlees, kaas en knapperige tortillachips combineert. Wij hebben ervoor gekozen om de allerlekkerste guacamole en pico de gallo eraan toe te voegen. Jammieee!

De Allerlekkerste Guacamole

Guacamole is een traditionele Mexicaanse dip die al eeuwen bestaat. Het woord “guacamole” is afgeleid van twee Azteekse Nahuatl woorden, “ahuacatl” (wat avocado betekent) en “molli” (wat saus of mengsel betekent).

Na verloop van tijd werd guacamole populair in heel Mexico en uiteindelijk verspreidde het zich naar andere delen van de wereld. Tegenwoordig is het een geliefde dip of spread die in veel landen wordt gegeten. Vaak wordt het gebruikt als smaakmaker bij diverse Mexicaanse gerechten.

Guacamole kan worden gemaakt met vele variaties. De populaire Mexicaanse dip of spread maken wij van gepureerde avocado’s, gemengd met ingrediënten zoals limoensap, zout, koriander, ui en tomaat. Om er lekker wat ‘warmte’ in te gooien, pureren wij de pepers erdoorheen.

Het is een gezonde en heerlijke smaakmaker die op onze Loaded Nachos van de BBQ absoluut niet mag ontbreken. Tip: het liefst maak je ‘m dus nét voordat je hem serveert, dan is hij het lekkerst qua smaak en mooist van kleur. 

Pico de Gallo

Pico de gallo is een verse salsa die populair is in de Mexicaanse keuken en ook vaak wordt gebruikt over de gehele wereld. De naam betekent “hanenbek” in het Spaans.

Pico de gallo is vermoedelijk ontstaan in Centraal-Mexico, waar het ook bekend staat als salsa fresca of salsa cruda. Het wordt gemaakt van in blokjes gesneden tomaten, uien, jalapeno pepers, koriander en limoensap, en wordt vaak geserveerd als smaakmaker bij loaded nachos, taco’s en andere Mexicaanse gerechten.

Pico de gallo is een lichte en verfrissende salsa die weinig calorieën en vet bevat. Hierdoor is het een gezonde aanvulling is op elke maaltijd. Dit gerecht wordt gemaakt met verse ingrediënten. De reden waarom dit gerecht het beste direct of binnen een paar uur na bereiding worden geserveerd.

Geniet van je heerlijke Loaded Nachos van de BBQ!

Loaded Nachos van de BBQ

Pulled Chicken Loaded Nachos. Een ware smaaksensatie tijdens de borrel! Zowel in de middag als tijdens een feestje in de avond.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • 1 Skillet
  • 1 Chunk Rookhout

Ingrediënten

  • 4 stuks Kippendijfilets
  • 1 keer Je favoriete BBQ Rub
  • 1 zak Nacho Chips (naturel)
  • 1 bol Mozarella (buffel)
  • 3 plakken Cheddar Kaas

Guacamole

  • 1 Tomaat
  • 1 Rode Peper
  • 1 Sjalot
  • 2 Avocado's
  • 1 Limoen (Geraspte schil & Sap)
  • 1/2 theelepel Komijn
  • Zout & versgemalen peper

Pico de gallo

  • 2 Tomaten
  • 1 potje Jalapeñopeper (slices)
  • 1/2 Rode ui (gesnipperd)
  • 1 Limoen (Geraspte schil & Sap)
  • 1 eetleper Koriander (fijngehakt)

Instructies

  • Snij de loshangende deeltjes van de kippendijfilets. Voel met je vingers of er geen achtergelaten bottendeeltjes meer in zitten.
  • Smeer de kippendijfilets in met jouw favoriete rub. Wil je een pittige versie maken, dan is ons recept Dry Rub Kip met Pit een aanrader.
  • Steek de BBQ aan met indirecte hitte op 120 graden. Leg de chunk rookhout in de gloeiende kolen.
  • Plaats de convector en het rooster met de kip erop in de BBQ. Laat de kip voor 55 minuten roken.
  • Haal de kippendijfilet van de BBQ en maak hier pulled chicken van (trek met twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes).
  • Pak je skillet en vul deze met nacho's en verdeel de pulled chicken over de chips. Hussel dit door elkaar heen.
  • Plaats kleine blokjes mozarella tussen de nacho chips en verdeel de cheddar kaas over het mengsel.
  • Plaats de skillet op de BBQ.
  • Wanneer de kaas goed gesmolten is, haal je de skillet van de BBQ.
  • Voeg op diverse plekken de Pico de Gallo en Guacamole toe.
  • Eet smakelijk!
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Kip

Heb je deze heerlijke Loaded Nachos van de BBQ gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Deel Jouw Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close