Category

Gevogelte

Category

Saté Ayam is een echte Indonesische kipsaté klassieker! Dit kipsaté spektakel zorgt – met de heerlijkste toevoegingen – voor extra veel smaak. Fijn van klassieke gerechten is dat ze vertrouwd en beproefd zijn, áltijd gewaardeerd worden en ook qua bereiding goed te doen zijn. Wij geven vaak onze eigen twist eraan – voor wie meer uitdaging in de bbq-keuken wil – een kipsaté upgrade! Voor het lekkerste resultaat marineer je de kip sowieso één volledige nacht. Alles kan dus worden voorbereid, je kunt totaal ontspannen de show stelen als je bezoek er is. Je hoeft op het moment daar aangekomen alleen nog de kip rijgen en hupakee, there we go grillen maar! Niet moeilijker, wel spannender en zeker met veel ah’s aan tafel want zijn ze niet op te eten, deze beauty’s?

Én trouwens dit is zo fantastisch lekker bij ons zelfgemaakte satésaus ( download ons recept in het online magazine) met lekker nasi, bami of mihoen erbij, megalekker!

Tip: ga langs bij jouw toko in de buurt en haal de kruiden vers of in een pot. Je kunt hier alle kruiden vinden die nodig zijn.

Good old klassieker: Saté Ayam

Voorbereidingstijd 1 dag 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 stokjes
Volle smaken zijn niet alleen gereserveerd voor de low & slow-bereiding. Ook met loeihete grill en de juiste ingrediënten kun je flink uitpakken.

Equipment

  • BBQ met deksel
  • 6 metalen of houten spiesjes

Ingrediënten

  • 500 gram Kipdijfilet (blokjes snijden van 2 cm x 2 cm )
  • 1 Ui (fijn gesnipperd )
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder (of een klein stukje verse gember raspen)
  • 1 eetlepel Gulu Djawa ((Javaanse bruine palmsuiker))
  • 1 theelepel Laos
  • 1 theelepel Sambal Oelek
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 snufje Peper en Zout

Instructies 

  • Meng in een flinke grote kom de droge ingrediënten.
  • Doe de natte ingrediënten erbij en meng alles tot een gladde marinade.
  • Vlinder de kippendij stukjes zodat je goed de kip kan snijden. Maak goed schoon en snij blokjes van 2 cm x 2 cm. Alle blokjes kunnen in de kom en roer alles goed door elkaar heen. (Laat dit dus voor een extra flavour dementie, één dag staan).

BBQ moment

  • Verwarm de BBQ voor op 180 – 190 graden directe hitte.
  • Rijg de stukjes kip aan de metalen spiesjes. Als je voor de houten kiest, laat ze dan een poosje goed weken in een bak met water. ( Anders verbrand je stokje op de BBQ en dat zou zonde zijn voor het heerlijke kippetje)
  • Leg ze op de BBQ, een paar minuten de bovenkant en dan omdraaien naar de onderkant. Smeer met een kwastje steeds over de kipsaté om deze niet uit te laten drogen. Geniet van de waanzinnige smaak!
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Indische
Trefwoord: Kip

Heb jij deze Saté Ayam ook gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.