Dry Rub voor Zalm

835

Barbecueën is een populaire manier om te genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Een van de meest smaakvolle gerechten die je kunt bereiden, is zalmzijde op de barbecue. Om deze smaakvolle ervaring te verbeteren, is het gebruik van een goede rub essentieel. Maar hoe maak je nou de perfecte rub voor je zalmzijde op de BBQ.

Waarom een Rub gebruiken?

De smaakversterker

Een rub is een mengsel van kruiden, specerijen en andere smaakmakers die je op het vlees, kip of vis wrijft voordat je het op de barbecue plaatst. Deze rub die wij hebben gemaakt voor de zalmzijde voegt een fantastische smaak toe aan de vis. De kruiden en specerijen in de rub brengen de natuurlijke smaak van de vis namelijk zo naar voren en creëren een heerlijke smaakexplosie in je mond. Het geweldige aan rubs is dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak voorkeuren. Je kunt verschillende kruiden en specerijen toevoegen of weglaten om een rub te creëren die perfect past bij wat jij lekker vindt. Hierdoor kun je de smaak van de vis volledig naar jouw wens aanpassen. Absolute aanrader is deze rub voor je Zalmzijde op de BBQ!

Malsheid en textuur

Naast smaakverbetering kan een rub ook helpen bij het mals maken, in dit geval, van de zalmzijde. De kruiden dringen door in het vlees, kip of vis en breken de bindweefsels af, wat resulteert in een sappigere en zachtere zalm. Dit zorgt er dus voor dat de vis niet droog en taai wordt tijdens het grillen. Nog een belangrijk punt is dat de suiker die vaak in rubs wordt opgenomen, kan karamelliseren tijdens het grillen, wat resulteert in een knapperige korst op de vis. Deze krokante buitenkant vormt een interessant contrast met de zachte, sappige binnenkant van de vis.

Al met al is deze rub een fantastische manier om je visgerechten op de barbecue te verbeteren. Het voegt smaak, malsheid en een knapperige textuur toe, waardoor je gasten zullen genieten van een heerlijke maaltijd.

Rub voor Zalm

Absolute aanrader is deze rub voor je Zalmzijde op de BBQ! Het voegt smaak, malsheid en een knapperige textuur toe.

Ingrediënten

  • 50% Bruine Suiker
  • 50% grof Zeezout
  • 1 theelepel Korianderpoeder

Instructies

  • Meng in een kom de bruine suiker, grof zeezout en de korianderpoeder. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Wrijf het kruidenmengsel gelijkmatig over de zalmzijde. Zorg ervoor dat je het goed in de vis masseert, zodat de smaken goed worden opgenomen.

Heb je de Rub voor je Zalmzijde ook gemaakt op de barbecue?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Kan ik de rub van tevoren maken?

Ja, je kunt de rub van tevoren maken en in een luchtdichte container bewaren. Dit kan handig zijn als je tijd wilt besparen bij het bereiden van je barbecue.

Kan ik de rub aanpassen aan mijn persoonlijke smaak?

Absoluut! Voel je vrij om de kruiden en specerijen aan te passen aan je eigen smaakvoorkeuren. Experimenteer en ontdek je favoriete combinatie.

Moet ik de zalmzijde marineren voordat ik de rub aanbreng?

Nee, de rub bevat alle smaken die je nodig hebt. Je kunt direct beginnen met het inwrijven van de zalmzijde voor het grillen.

Kan ik deze rub gebruiken voor andere soorten vis?

Ja, deze rub werkt goed voor andere vissoorten zoals forel, makreel en tonijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close