Dry Rub Kip met pit

106

Een beetje BBQ’er heeft veel rubs in de kast staan, maar maakt zijn eigen rubs uiteindelijk zelf.

Wij betrappen onszelf er ook altijd op. We maken voor ieder gerecht dat wij gaan bereiden weer een eigen dry rub.

Waarom? Omdat de rubs die we in de kast hebben staan net niet aansluiten bij de smaak die wij zoeken of niet voldoen aan het gerecht dat wij willen maken. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te maken en jouw kip, vlees of vis ermee in te smeren.

Voor het maken van gerechten met kip vinden wij het lekker als er een beetje pit aan zit. Bij ons zit er dus chilipoeder door de rub.

Bij de volgende recepten op onze site hebben we onderstaande rub gebruikt:

Broodje Pulled Chicken

Grilled Flavour Chicken Rub

Een uitstekende dry rub voor het maken van kipgerechten. Rub met pit.
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Equipment

  • Kommetje
  • Eetlepel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Rietsuiker
  • 1,5 eetlepel Paprikapoeder (gerookte)
  • 1 eetlepel Uienpoeder
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder
  • ½ eetlepel Komijnpoeder
  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ eetlepel Zwarte peper (versgemalen)
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 eetlepel Zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in het kommetje en roer goed door elkaar.
Gang: Dry Rub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2020.
Close