Ben je op zoek naar een borrelhapje voor op de BBQ? Dan doet de plukbrood van de BBQ het altijd goed. Er is eigenlijk niet één specifieke bereiding, want we kijken vaak in de koelkast wat we nog meer hebben om de plukbrood op te fleuren. Het is dus een recept waarbij je de toppings naar eigen smaak en inzicht kunt inrichten. Uiteraard kan je ook precies het recept volgen, want deze variant is toch wel erg lekker hoor!

Turks brood

Wij kiezen vaak voor een Turks brood. Natuurlijk kan je de Turkse brood zelf bakken, maar daar zijn wij niet zo van. Dus kopen wij onze brood bij de bakker. Turks brood heeft ongeveer de grootte van een pizza, is plat en rond. Het is een luchtig brood en gemaakt op basis van water. Je zit dus niet volledig vol, nadat je een paar happen van dit brood hebt gegeten. Wel zo handig tijdens een BBQ dag.

Plukbrood als borrelhapje of voorgerecht

Op dagen dat wij low & slow BBQ gerechten maken zoals spareribs of babi pangang, komt de plukbrood van de BBQ vaak op het menu. Dan zijn we de hele (mid)dag bezig met het bereiden van een heerlijk diner en tussendoor pakken we een borrel met een plukbrood. Een heerlijke middag gegarandeerd.

Plukbrood maken

De plukbrood bak je indirect op 180 graden in een BBQ met deksel. Om ervoor te zorgen dat lekvocht van de ingredienten niet in de kolen of je BBQ terecht komen, maken wij gebruik van een lekbak of vormen we van een stuk aluminiumfolie een vorm rondom de Turkse brood. Ook leggen we de brood op een koude pizzavorm. Hierdoor heb je minder snel de kans dat de onderkant aanbrand.

Plukbrood op de BBQ

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Met een basis als Turksbrood kun je bijna alles als topping gebruiken. Dit zijn de smaken van Italië, waar wij erg van houden.

Equipment

  • BBQ met deksel

Ingrediënten

  • 1 ongesneden Turksbrood
  • 1 bol Buffelmozzarella
  • 1 kleine Rode ui (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels Pesto
  • 2 eetlepels Kruidenboter
  • 1 zakje Strooikaas (jong belegen)
  • 6 plakjes Salami met Truffel
  • 6 plakjes Parmaham
  • 1/5 Spaanse peper (fijn gesneden)

Instructies 

  • Steek de BBQ aan. Indirect op 180 graden.
  • Snijd het Turkse brood in, maar zorg ervoor dat je niet te ver doorsnijd, zodat het brood nog wel stevig blijft en aan elkaar blijft zitten.
  • Smeer op diverse plekken pesto en kruidenboter.
  • Voeg op verschillende plekken stukjes parmaham en salami toe.
  • Voeg op verschillende plekken rode ui en buffel mozzarella toe.
  • Als laatste bestrooien met rode peper en strooikaas.
  • Optioneel: als laatste nog een klein beetje Italiaanse kruiden erover.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Brood

Heb je de Plukbrood van de BBQ gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Author

Begonnen met een Weber en nu volop actief op de Big Green Egg. Sinds 2017 verslaafd aan buitenkoken en kook graag met een Oosterse twist.

Write A Comment

Rating recept