Hasselback Aardappels

6.6K
Weetje

De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is in veel Europese landen sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In vele landen, waaronder Nederland en België, wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort.

Het is lekker en leuk om een mooi stuk vlees te maken, maar dan maken wij er vaak graag een volledig gerecht van. Een mooi bijgerecht is de Hasselback Aardappel. Of ook wel Hasselback Patatoes genoemd.

Hasselback Aardappelen

Hasselback Aardappelen

Aardappelen zijn een veelzijdig stukje voedsel waar je creatief mee om kan gaan betreft bereidingen. Dit keer hebben we gekozen voor de populaire Hasselback Patatoes. Een mooie en smaakvolle aardappel van de BBQ.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 50 min
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterranean
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovenschaal
  • Steelpannetje
  • Kwastje
  • BBQ met deksel

Ingrediënten
  

  • 300 gram Aardappels (vastkokend)
  • 2 teentjes Knoflook
  • 30 gram Roomboter
  • 1 takje Rozemarijn
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • We starten met het aansteken van de BBQ. Laat deze stabiel op 200 graden indirect branden.
  • Smelt in een klein steelpannetje de boter.
  • Snijd de knoflook in grove stukken en voeg de knoflook toe aan de gesmolten boter.
  • Voeg een snufje zeezout toe aan de boter en laat dit 2 minuten staan.
  • Laat de schil om de aardappels en boen ze schoon met keukenpapier.
  • Snijd de aardappels om de paar millimeter in, net zover totdat de aardappel net aan elkaar blijft zitten.
  • Smeer de aardappel in met de boter (ook tussen de inkepingen in) en houdt wat boter over om later nogmaals in te smeren.
  • Leg een takje rozemarijn in de ovenschaal en zet de ovenschaal in de BBQ.
  • Verwijder na 75 minuten de rozemarijn uit de ovenschaal en smeer de aardappels in met de overige boter.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de aardappels en zet de aardappels voor 15 á 30 minuten terug in de BBQ.
  • Controleer na 15 minuten regelmatig of de aardappels bruin en krokant zijn.

Notities

Het is verleidelijk om grote aardappels te nemen, maar kies liever voor enkele kleinere. De kleinere aardappels worden sneller krokant en gaar. Neem ook rustig de tijd voor het insnijden van de aardappels. Hoe beter je dit klusje klaart, hoe mooier de aardappels tijdens het bakken openen.

Heb je de Hasselback Aardappels op de BBQ gemaakt?

Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Grilled Flavour © Copyright 2019-2023.
Close