In de wereld van barbecueën en culinaire hoogstandjes is dit een gerecht dat de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verheft tot ongekende hoogten. Dit next level BBQ-gerecht combineert de heerlijk malse diamanthaas met de verfijnde smaak van witte asperges en knapperige aardappelpartjes in schil, waardoor een harmonie van smaken en texturen ontstaat die elke liefhebber van goed eten doet watertanden.
Wat is diamanthaas?
De Diamanthaas, ook wel bekend als jodenhaas, is een stuk vlees dat afkomstig is uit de buikholte van het rund. Het is een bescheiden en vaak onderschat deel van het dier, maar voor de ware connaisseur is het een culinair pareltje. Met zijn fijne marmering en intense smaak biedt de diamanthaas een smaakervaring die moeilijk te evenaren is. Het vlees is sappig, mals en vol van karakter, waardoor het perfect geschikt is om te grillen op de barbecue.
Witte asperges & aardappelpartjes
Naast de diamanthaas van de bbq voegen we de delicate witte asperges toe. Een seizoensgebonden groente die bekend staat om zijn verfijnde smaak en sappige textuur. De witte asperges worden zorgvuldig geschild en vervolgens kort gegrild op de barbecue, waardoor ze een subtiele rokerige smaak krijgen. Een smaak die perfect samengaat met het sappige vlees. De aardappelpartjes in schil, worden op smaak gebracht met een vleugje olijfolie, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
Verleg met dit Diamanthaas BBQ recept jouw BBQ skills
De Diamanthaas met witte asperges en aardappelpartjes in schil is niet zomaar een BBQ-gerecht. Het is een culinaire creatie die de grenzen van smaak en beleving verlegt. Het uiterste van jouw BBQ skills wordt gevraagd om een perfect gerecht op tafel te zetten. Mooie uitdaging.
Diamanthaas met witte asperges en aardappelpartjes
Equipment
- 2 Skillet
- 1 Kerntemperatuur meter
- 1 Pan
Ingrediënten
Jodenhaas
- 800 gram Diamanthaas (eventueel meerdere stukken)
- 1 bol Mozarella (buffel)
- 3 eetlepels Pesto (vers)
- Rucola
- Zeezout (vers gemalen)
- Peper (vers gemalen)
Asperges
- 500 gram Witte asperges (geschild)
- 2 eetlepels Olijfolie
- Peper & Zout
Aardappels
- 1 zakje Aardappelpartjes (met schil)
- 2 takjes Rozemarijn
- 3 teentjes Knoflook
- Olijfolie (extra vierge)
- 3 blokjes Roomboter
- Peper & Zout
Instructies
- We beginnen met het aansteken van de BBQ op 130 graden indirecte hitte.
- Haal de jodenhaas uit de koelkast.
Aardappelpartjes
- Leg in een skillet de aardappelpartjes netjes achter elkaar. Hoe groter de skillet hoe meer aardappelpartjes je erin kunt bereiden.
- Plet drie teentjes knoflook met een mes en leg ze bovenop de aardappelpartjes.
- Leg twee takjes rozemarijn op de aardappels.
- Ik vind het zelf niet nodig, maar eventueel kan je er iets paprikapoeder of BBQ rub overheen strooien. Wij kiezen dit keer alleen voor zout & peper.
- Schenk over de aardappels extra vierge olijfolie.
- Verdeel over de aardappels ongeveer drie blokjes roomboter.
- Leg de aardappelpartjes op de BBQ.
Diamanthaas
- Zodra het water kookt van de asperges leg je de jodenhaas bij de aardappels op de BBQ.
- Meet met een kerntemperatuurmeter wanneer het dikste gedeelte de temperatuur van 52 graden heeft bereikt en haal de diamanthaas dan van de BBQ.
Witte Asperges
- Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken.
- Doe een klein beetje keukenzout in het water.
- Leg hierin de geschilde asperges en laat ze 8 minuten koken.
- Na 8 minuten haal je de asperges uit het water en leg ze in een skillet.
- Besprenkel de witte asperges met olijfolie extra vierge en zout & peper.
- Leg de asperges bij de aardappels en de diamanthaas op de BBQ.
Laatste fase
- Wanneer de diamanthaas 52 graden kerntemperatuur heeft behaald haal je alles van de BBQ en bouw je de BBQ om naar directe hitte. Ongeveer 180 graden. Indien je een gietijzeren rek hebt is dit het moment om 'm te gebruiken.
- Haal de temperatuurmeter uit het vlees en leg de diamanthaas in het midden van de BBQ. Leg aan de zijkant de aardappels in de skillet erbij en aan het einde ook de witte asperges. Let goed op de deze niet aanbranden.
- Zorg er nu voor dat de diamanthaas de mooie bruine kleur en grillstrepen pakt. Ongeveer 2 minuten om en om.
- Alle onderdelen van het gerecht zijn nu klaar. Eet smakelijk!
Notities
Heb je de Diamanthaas van de BBQ gemaakt?
Laat ons weten hoe het is gegaan! Laat een bericht achter, tag @grilledflavour op Instagram en hashtag met #grilledflavour.